
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bloemkolen
Bloemkool (roosjes) | 400 g g | ||
Lente-uitjes Lente-ui | 4 | ||
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | ||
Munt
Munt (+ extra om af te werken) | 1 bosjes bosje | ||
Groene paprika's Groene paprika | 1 | ||
Walnoten Walnoten | 30 g g | ||
Kipfilets Kipfilet | 600 g g | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 2 blokjes blokje | ||
Water Water | 1 l l | ||
Chorizo
Chorizo (fijngesneden ) | 120 g g | ||
Limoenen
Limoen (sap) | 0,5 | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBloemkoolrijst met kip en chorizo
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm. Verwijder de pitjes van de paprika en snij in vier. Doe samen met de bloemkoolroosjes, de lente-uitjes, peterselie, munt, walnoten en 2 el olijfolie in de mixkom. Kruid met peper en zout en hak alles 10 seconden/stand 5. Schep alles in het diepe stoominzetstuk. Maak de mixkom schoon.
- Giet een scheutje olijfolie in de mixkom en verhit 30 seconden/100°C/stand 1. Voeg de chorizo toe en bak roast/6 minuten/130°C/stand 1. Schep uit de mixkom en maak schoon. Houd de chorizo-olie uit de mixkom apart.
- Giet de bouillon in de mixkom en bevestig het kookinzetstuk. Snij de kipfilets in reepjes en leg ze in het kookinzetstuk. Zet er het diepe stoominzetstuk op, sluit met het deksel en stoom alles steamer/8 minuten.
- Schep de kip onder de bloemkoolrijst en bestrooi met de gebakken chorizo en extra muntblaadjes. Knijp er wat limoensap over en werk af met wat chorizo-olie. Serveer meteen.