De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bloemkoolrijst met kip en chorizo_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemkolen Bloemkool
(roosjes)
400 g g
Lente-uitjes Lente-ui4
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Munt Munt
(+ extra om af te werken)
1 bosjes bosje
Groene paprika's Groene paprika1
Walnoten Walnoten30 g g
Kipfilets Kipfilet600 g g
Kippenbouillon Kippenbouillon2 blokjes blokje
Water Water1 l l
Chorizo Chorizo
(fijngesneden )
120 g g
Limoenen Limoen
(sap)
0,5
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Bloemkoolrijst met kip en chorizo

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(2)

Bereiding

  1. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm. Verwijder de pitjes van de paprika en snij in vier. Doe samen met de bloemkoolroosjes, de lente-uitjes, peterselie, munt, walnoten en 2 el olijfolie in de mixkom. Kruid met peper en zout en hak alles 10 seconden/stand 5. Schep alles in het diepe stoominzetstuk. Maak de mixkom schoon.
  2. Giet een scheutje olijfolie in de mixkom en verhit 30 seconden/100°C/stand 1. Voeg de chorizo toe en bak roast/6 minuten/130°C/stand 1. Schep uit de mixkom en maak schoon. Houd de chorizo-olie uit de mixkom apart.
  3. Giet de bouillon in de mixkom en bevestig het kookinzetstuk. Snij de kipfilets in reepjes en leg ze in het kookinzetstuk. Zet er het diepe stoominzetstuk op, sluit met het deksel en stoom alles steamer/8 minuten.
  4. Schep de kip onder de bloemkoolrijst en bestrooi met de gebakken chorizo en extra muntblaadjes. Knijp er wat limoensap over en werk af met wat chorizo-olie. Serveer meteen.