
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bloemkolen Bloemkool | 1 | |
Melk Melk | ||
Boter Boter | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Platte peterselie
Platte peterselie (fijngehakt) | 15 g g | |
Tijm Tijm | 10 g g | |
Citroenen
Citroen (geperst en geraspt) | 0,5 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBloemkoolsteak met bloemkoolpuree
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd met een scherp mes de bloemkool doormidden. Snijd vervolgens van elke helft een dik plak van 2 cm, zodat je 2 mooie 'steaks' krijgt.
- Snijd de rest van de bloemkool in stukken en zet onder in gezouten water. Kook in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Kruid de bloemkoolsteaks met peper en zout en bak 2 minuten aan elke zijde goudbruin zodat je een mooi korstje krijgt.
- Leg de steaks op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ongeveer 10 minuten gaar in de oven.
- Rits de tijmblaadjes. Meng de tijm, de fijngehakte peterselie, de knoflook, de sjalot, de zeste en het sap van citroen met een flinke scheut olijfolie tot een dressing. Proef en kruid met peper en zout.
- Giet de bloemkool af en meng met een klontje boter, een scheutje melk, een snufje nootmuskaat en peper en zout in een blender. Mix tot een gladde puree.
- Verdeel de bloemkoolpuree over twee borden, leg er de steaks op en werk af met de dressing.