
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zout
Zout (grof) | 150 g g | ||
Bruine suiker Bruine suiker | 120 g g | ||
Suiker Suiker | 60 g g | ||
Vodka Vodka | 10 cl cl | ||
Citroenen
Citroen (zeste ) | 1 | ||
Appels Appel | 2 | ||
Rode bieten
Rode bieten (gekookt) | 1 | ||
Zalmfilets
Zalmfilet (zonder vel ) | |||
Bloemkolen Bloemkool | 0,5 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Kaas
Kaas (geraspte ) | 80 g g | ||
Eieren Ei | 5 | ||
Azijn Azijn | 1 scheutje scheutje | ||
Avocado's Avocado | 2 | ||
Citroensap Citroensap | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBloemkooltoastjes met gravad lax
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Let op: de zalm moet minstens 12 uur marineren. Bereid hem dus de dag van tevoren en laat hem een nacht in de koelkast staan.
- Maak eerst de marinade. Meng het zout met de bruine suiker, witte suiker en de vodka in een diepe ovenschaal.
- Rasp de schil van de citroen. Schil de appels en rasp samen met de gekookte rode biet fijn.
- Meng de citroenzeste, de appel en de geraspte biet met het zoutmengsel.
- Dep de zalm goed droog met keukenpapier en leg hem in de schaal. Bedek hem volledig met de marinade en doe er huishoudfolie over. Duw de folie goed aan en laat de zalm minstens 12 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de bloemkool en verdeel in roosjes. Maal fijn in de blender. Doe ze in een schaaltje en zet 5 minuten in de microgolfoven. Laat een beetje afkoelen. Meng met 1 geplet teentje knoflook, de geraspte kaas, 1 ei en kruid met peper en zout.
- Leg 4 hoopjes van het bloemkoolmengsel op een bakplaat. Duw ze plat tot 0,5 cm dikte. Gebruik serveerringen als je mooie ronde vormpjes wilt. Schuif de bloemkooltoastjes 25 minuten in de oven.
- Breng in een kookpot water aan de kook met een scheutje azijn. Zet het vuur zachter tot het water net niet meer kookt. Maak een draaikolkje in het water met een lepel en breek hierboven één voor één de eieren. Pocheer telkens 3 minuten en laat afkoelen in ijskoud water. Doe dit nu voor elk eitje apart.
- Schep met een parisiennelepel bolletjes uit de avocado’s en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Beleg de bloemkooltoastjes met bolletjes avocado, een plakje zalm en een gepocheerd eitje. Kruid met peper en zout.
- Schil de asperges en kook gaar gedurende 6 à 8 minuten. Snij ze in stukken. Bestrooi met peper en zout, besprenkel met een beetje olijfolie en werk af met de bieslook.