De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bloemkooltoastjes met gravad lax

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zout Zout
(grof)
150 g g
Bruine suiker Bruine suiker120 g g
Suiker Suiker60 g g
Vodka Vodka10 cl cl
Citroenen Citroen
(zeste )
1
Appels Appel2
Rode bieten Rode bieten
(gekookt)
1
Zalmfilets Zalmfilet
(zonder vel )
Bloemkolen Bloemkool0,5
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Kaas Kaas
(geraspte )
80 g g
Eieren Ei5
Azijn Azijn1 scheutje scheutje
Avocado's Avocado2
Citroensap Citroensap
Peper Peper
Zout Zout

Bloemkooltoastjes met gravad lax

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

12:20 u.
(11)

Bereiding

Let op: de zalm moet minstens 12 uur marineren. Bereid hem dus de dag van tevoren en laat hem een nacht in de koelkast staan.

  1. Maak eerst de marinade. Meng het zout met de bruine suiker, witte suiker en de vodka in een diepe ovenschaal.
  2. Rasp de schil van de citroen. Schil de appels en rasp samen met de gekookte rode biet fijn.
  3. Meng de citroenzeste, de appel en de geraspte biet met het zoutmengsel.
  4. Dep de zalm goed droog met keukenpapier en leg hem in de schaal. Bedek hem volledig met de marinade en doe er huishoudfolie over. Duw de folie goed aan en laat de zalm minstens 12 uur marineren in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de bloemkool en verdeel in roosjes. Maal fijn in de blender. Doe ze in een schaaltje en zet 5 minuten in de microgolfoven. Laat een beetje afkoelen. Meng met 1 geplet teentje knoflook, de geraspte kaas, 1 ei en kruid met peper en zout.
  6. Leg 4 hoopjes van het bloemkoolmengsel op een bakplaat. Duw ze plat tot 0,5 cm dikte. Gebruik serveerringen als je mooie ronde vormpjes wilt. Schuif de bloemkooltoastjes 25 minuten in de oven.
  7. Breng in een kookpot water aan de kook met een scheutje azijn. Zet het vuur zachter tot het water net niet meer kookt. Maak een draaikolkje in het water met een lepel en breek hierboven één voor één de eieren. Pocheer telkens 3 minuten en laat afkoelen in ijskoud water. Doe dit nu voor elk eitje apart.
  8. Schep met een parisiennelepel bolletjes uit de avocado’s en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  9. Beleg de bloemkooltoastjes met bolletjes avocado, een plakje zalm en een gepocheerd eitje. Kruid met peper en zout.
  10. Schil de asperges en kook gaar gedurende 6 à 8 minuten. Snij ze in stukken. Bestrooi met peper en zout, besprenkel met een beetje olijfolie en werk af met de bieslook.

Gelijkaardige recepten

Deluxe shakshuka met geroosterde aardappelen en chorizo

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Deluxe shakshuka met geroosterde aardappelen en chorizo
50 min.
(40)
Rode bietenpannenkoekjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rode bietenpannenkoekjes
30 min.
(6)
Gevuld brood met gerookte zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevuld brood met gerookte zalm
2:20 u.
(14)
Noedelsoep met eendenborstfilet, spinazie en een soja-eitje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Noedelsoep met eendenborstfilet, spinazie en een soja-eitje
40 min.
(10)
Terrine van parelhoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Terrine van parelhoen
60 min.
(3)
Kwartels op een spiesje met hummus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartels op een spiesje met hummus
4:30 u.
(7)
Pancakes met zalm en spinazie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pancakes met zalm en spinazie
15 min.
(0)
Carpaccio van bresaola met Parmigiano Reggiano

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Carpaccio van bresaola met Parmigiano Reggiano
5 min.
(2)
Gebakken champignons met truffelkaas en pistachenoten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gebakken champignons met truffelkaas en pistachenoten
10 min.
(0)
Kaaskroketjes met pistache-spinazietapenade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kaaskroketjes met pistache-spinazietapenade
20 min.
(6)
Bagels met zalm-eiersla

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Bagels met zalm-eiersla
25 min.
(0)
Salade van rosbief met kwarteleitjes en dadels

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Salade van rosbief met kwarteleitjes en dadels
35 min.
(0)
Pastasalade met kip, groene asperges, peultjes en peterselie-rucolapesto

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pastasalade met kip, groene asperges, peultjes en peterselie-rucolapesto
25 min.
(3)
Eggs benedict op een broodje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Eggs benedict op een broodje
20 min.
(1)
Homemade dips

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Homemade dips
35 min.
(1)