Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon
MoeilijkheidGemiddeld
Koken3:15 u

Voorbereiding

  1. Bak de spekblokjes in boter goudbruin. Schep ze daarna uit de pan. Bak het stoofvlees in het spekvetrondom goudbruin. Bestrooi met de bloem en schep om. Pers er de look bij, voeg de sjalotten, wortelenen tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten.

  2. Blus de pan met de wijn. Doe er de spekblokjes, het bosje tijm en een scheutje whisky bij en roer door.Laat het vlees zo'n 3 uur op een laag vuur met deksel sudderen. Giet er eventueel nog wat wijn bij als er te weinig vocht is.Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe. Kruid met peper en zout. Werk de boeuf bourguignon voor het serverenaf met de peterselie.

  3. Serveer met een smeuïge aardappelpuree en een groene salade.