De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Boeuf Bourguignon

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
150 g g
Rundstoofvlees Rundstoofvlees800 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook3
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Wortelen Wortel
(in plakjes)
2
Rode wijn Rode wijn500 ml ml
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Champignons Champignons250 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Whisky Whisky
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Boeuf Bourguignon

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

3:15 u.
(0)

Bereiding

  1. Bak de spekblokjes in boter goudbruin. Schep ze daarna uit de pan. Bak het stoofvlees in het spekvetrondom goudbruin. Bestrooi met de bloem en schep om. Pers er de look bij, voeg de sjalotten, wortelenen tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten.
  2. Blus de pan met de wijn. Doe er de spekblokjes, het bosje tijm en een scheutje whisky bij en roer door.Laat het vlees zo'n 3 uur op een laag vuur met deksel sudderen. Giet er eventueel nog wat wijn bij als er te weinig vocht is.Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe. Kruid met peper en zout. Werk de boeuf bourguignon voor het serverenaf met de peterselie.

Serveer met een smeuïge aardappelpuree en een groene salade.