
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 150 g g | |
Rundstoofvlees Rundstoofvlees | 800 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 3 | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | |
Wortelen
Wortel (in plakjes) | 2 | |
Rode wijn Rode wijn | 500 ml ml | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Champignons Champignons | 250 g g | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | 1 el el | |
Whisky Whisky | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBoeuf Bourguignon
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de spekblokjes in boter goudbruin. Schep ze daarna uit de pan. Bak het stoofvlees in het spekvetrondom goudbruin. Bestrooi met de bloem en schep om. Pers er de look bij, voeg de sjalotten, wortelenen tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten.
- Blus de pan met de wijn. Doe er de spekblokjes, het bosje tijm en een scheutje whisky bij en roer door.Laat het vlees zo'n 3 uur op een laag vuur met deksel sudderen. Giet er eventueel nog wat wijn bij als er te weinig vocht is.Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe. Kruid met peper en zout. Werk de boeuf bourguignon voor het serverenaf met de peterselie.
Serveer met een smeuïge aardappelpuree en een groene salade.