De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bolcourgette met ratatouille en Camembert

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bolcourgettes Bolcourgette4
Sjalotten Sjalot1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Olijfolie Olijfolie
Rode paprika's Rode paprika1
Gele paprika's Gele paprika1
Aubergines Aubergine1
Tomaten Tomaat2
Basilicum Basilicum
Camembert Camembert250 g g
Peper Peper
Zout Zout

Bolcourgette met ratatouille en Camembert

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(13)

Bereiding

  1. Snij een hoedje van de bolcourgettes en hol de courgettes uit. Blancheer de courgettes en de hoedjes in kokend gezouten water. Verfris daarna onmiddellijk in ijskoud water en laat uitlekken.
  2. Pel de sjalot en knoflook, snipper beide fijn en fruit glazig in een scheutje olijfolie. Schil de paprika’s en aubergine, snij in blokjes. Voeg toe de pan en laat meestoven.
  3. Dompel de tomaten even onder in kokend water. Verwijder de schil en pitjes, snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de pan en laat alles zachtjes garen tot een mooie ratatouille. Voeg op het eind wat fijngehakte basilicum toe.
  4. Snij de camembert in grote stukken (met schil), meng onder de ratatouille en vul er de bolcourgettes mee op. Wikkel de courgettes in aluminiumfolie en bak ze in 20 minuten gaar op de zijkant van de barbecue.