
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Blauwe bessen Blauwe bes | 500 g g | ||
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (fijngesneden) | 3 el el | ||
Citroenen
Citroen (geperst) | 0,5 | ||
Suiker Suiker | 250 g g | ||
Water Water | 100 ml ml | ||
bruin brood bruin brood | 4 sneetjes sneetje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBoterham met blauwebessenconfituur
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Breng de bessen aan de kook samen met het citroensap en water. Laat 15 minuten koken.
- Voeg de suiker en de tijm toe en laat nog eens 15 minuten koken. Roer regelmatig in de pot.
- Schep de confituur in gesteriliseerde potjes, sluit direct af met de gesteriliseerde deksels en zet de potjes op zijn kop. Zo kunnen ze tijdens het afkoelen vacuüm trekken. Besmeer de boterhammen met een flinke laag confituur, verpak in boterhammenpapier en geef mee in de brooddoos.
TIP: De confituur is op een koele, donkere plek een paar maanden houdbaar. Na opening blijft hij nog 2 weken goed in de koelkast.