De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Boterham met blauwebessenconfituur

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Blauwe bessen Blauwe bes500 g g
Tijmblaadjes Tijmblaadjes
(fijngesneden)
3 el el
Citroenen Citroen
(geperst)
0,5
Suiker Suiker250 g g
Water Water100 ml ml
bruin brood bruin brood4 sneetjes sneetje

Boterham met blauwebessenconfituur

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

  1. Breng de bessen aan de kook samen met het citroensap en water. Laat 15 minuten koken.
  2. Voeg de suiker en de tijm toe en laat nog eens 15 minuten koken. Roer regelmatig in de pot.
  3. Schep de confituur in gesteriliseerde potjes, sluit direct af met de gesteriliseerde deksels en zet de potjes op zijn kop. Zo kunnen ze tijdens het afkoelen vacuüm trekken. Besmeer de boterhammen met een flinke laag confituur, verpak in boterhammenpapier en geef mee in de brooddoos.

TIP: De confituur is op een koele, donkere plek een paar maanden houdbaar. Na opening blijft hij nog 2 weken goed in de koelkast.