De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Boterzacht konijn met worteltjes en kikkererwten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parkkonijnen Parkkonijn
(in stukken)
1
Sjalotten Sjalot4
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
200 g g
Jonge wortels Jonge wortel12
Kikkererwten Kikkererwten
(uitgelekt)
250 g g
Champignons Champignons
( in partjes)
250 g g
Rode wijn Rode wijn500 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon500 ml ml
Peterselie Peterselie
( fijngesneden + extra takjes )
Tijm Tijm4 takjes takje
Honing Honing2 el el
Mosterd Mosterd1 el el
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Boterzacht konijn met worteltjes en kikkererwten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(6)

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en halveer ze. Dep de stukken konijn droog met keukenpapier. Laat een flinke klont boter smelten. Kruid het konijn met peper & zout en bak het vleesrondom aan. Schep uit de pan.
  2. Bak de sjalotten en het spek in dezelfde stoofpot even op. Voeg de champignons toe en laat meebakken. Strooi er de bloem over en roerbak 2 minuten.Blus met de wijn en giet er de bouillon bij. Roer er de mosterd en de honing onder. Breng aan de kook, voeg het konijn opnieuw toe en zet het vuur lager. Voeg de peterselie en tijm toe. Zet het deksel op de pan en laat 1 uur op een laag vuur sudderen.
  3. Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten en worteltjes toe.Werk het stoofpotje af met extra takjes peterselie.

Lekker met stevig, bruin brood of puree.