Boterzacht konijn met worteltjes en kikkererwten

Boterzacht konijn met worteltjes en kikkererwten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:20 u

Voorbereiding

  1. Pel de sjalotten en halveer ze. Dep de stukken konijn droog met keukenpapier. Laat een flinke klont boter smelten. Kruid het konijn met peper & zout en bak het vleesrondom aan. Schep uit de pan.

  2. Bak de sjalotten en het spek in dezelfde stoofpot even op. Voeg de champignons toe en laat meebakken. Strooi er de bloem over en roerbak 2 minuten.Blus met de wijn en giet er de bouillon bij. Roer er de mosterd en de honing onder. Breng aan de kook, voeg het konijn opnieuw toe en zet het vuur lager. Voeg de peterselie en tijm toe. Zet het deksel op de pan en laat 1 uur op een laag vuur sudderen.

  3. Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten en worteltjes toe.Werk het stoofpotje af met extra takjes peterselie.

  4. Lekker met stevig, bruin brood of puree.