
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem
Tarwebloem (voor wit brood) | 250 g g | ||
Suiker Suiker | 1 el el | ||
Kaneel Kaneel | |||
Melk
Melk (lauwe) | 100 ml ml | ||
Gedroogde gist Gedroogde gist | 3,5 g g | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Hardgekookte eieren Hardgekookt ei | 4 | ||
Prosciutto Prosciutto | 80 g g | ||
Boter Boter | 25 g g | ||
Zout Zout | 1 tl tl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBriochenestjes met ei en Italiaanse ham
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de bloem, suiker, kaneel, lauwe melk en gist in een ruime kom en meng goed. Voeg 1 ei, de boter en het zout toe. Kneed 15 minuten tot een soepel deeg. Leg het in een kom, dek af met folie of een vochtige doek en laat 40 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
- Kneed het deeg opnieuw en verdeel het in 4 porties. Rol van elke portie 2 lange stengels, draai ze in elkaar en vorm er een nestje van. Leg de nestjes op een bakplaat en zet er de hardgekookte eieren rechtop in. Dek alles weer af en laat nog eens 40 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Klop een ei los samen met een scheutje melk en een snuifje zout. Bestrijk er de kransen mee en laat 5 minuutjes drogen. Schuif de bakplaat in de oven en verlaag de oventemperatuur tot 200°C. Bak de broodjes 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
- Leg de briochenestjes op een serveerschaal en maak roosjes van de ham. Schik die tussen de broodjes en serveer.