De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Broccolicouscous met tonijn

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot2
Broccoli's Broccoli
( roosjes)
500 g g
Stengels selder Stengel selder
(witte)
2
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Tonijn Tonijn390 g g
Sinaasappels Sinaasappel
(zeste)

Voor de dressing

Azijn Azijn3 el el
Mosterd Mosterd1 tl tl
Honing Honing2 tl tl
Sinaasappels Sinaasappel
(sap)
0,5
Olijfolie Olijfolie4 el el

Broccolicouscous met tonijn

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

15 min.
(24)

Bereiding

  1. Schil de appel, snij in partjes en snij deze vervolgens in schijfjes. Pel de sjalotten, doe ze in de mixkom en hak ze 5 seconden/stand 4. Schep uit de mixkom en doe in een kom. Snij de selder in stukken van 4 cm. Doe de broccoliroosjes en de selder per portie in de mixkom en hak ze 10 seconden/stand 5. Werk stukjes weer naar beneden met de spatel. Schep bij de sjalotten. Doe de basilicumblaadjes in de mixkom en hak ze 3 seconden/stand 6. Schep onder de broccolicouscous. Kruid met peper en zout
  2. Maak de mixkom schoon, plaats het roeropzetstuk boven op het mesinzetstuk en doe er alle ingrediënten voor de dressing in. Mix 3 minuten/stand 4. Giet de dressing bij de groenten en schep er de appelschijfjes onder
  3. Verdeel de salade over de borden. Leg er stukjes tonijn op en werk af met extra basilicumblaadjes, selder en sinaasappelzeste.