De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Broccolisoep met gorgonzolaroom en croutons

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Broccoli's Broccoli700 g g
Courgettes Courgette1
Kippenbouillon Kippenbouillon2 blokjes blokje
Water Water1,2 l l
Kookroom Kookroom120 ml ml
Gorgonzola Gorgonzola150 g g
bruin brood bruin brood2 sneetjes sneetje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Broccolisoep met gorgonzolaroom en croutons

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(300)

Bereiding

 

  1. Snipper de ui. Snij de broccoli in roosjes, schil de stronk en snij in stukjes.  Snij de courgette in blokjes.
  2. Fruit de ui in olijfolie. Voeg de courgette en broccoli toe en roerbak 2 minuten.  Schep enkele broccoliroosjes uit de pan en hou apart. Giet er het water bij en brokkel er de bouillonblokjes bij.  Breng aan de kook. Laat de soep met deksel op de pan op een zacht vuur 15 minuten koken. Mix de soep vervolgens glad en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  3. Verwarm de room en laat de gorgonzola in de room smelten. Snij het brood in blokjes en bak ze in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout.  
  4. Verdeel de soep over de kommen. Werk af met de bewaarde broccoliroosjes, croutons en de gorgonzolaroom.