Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 1 | |
Broccoli's Broccoli | 700 g g | |
Courgettes Courgette | 1 | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 2 blokjes blokje | |
Water Water | 1,2 l l | |
Kookroom Kookroom | 120 ml ml | |
Gorgonzola Gorgonzola | 150 g g | |
bruin brood bruin brood | 2 sneetjes sneetje | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBroccolisoep met gorgonzolaroom en croutons
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper de ui. Snij de broccoli in roosjes, schil de stronk en snij in stukjes. Snij de courgette in blokjes.
- Fruit de ui in olijfolie. Voeg de courgette en broccoli toe en roerbak 2 minuten. Schep enkele broccoliroosjes uit de pan en hou apart. Giet er het water bij en brokkel er de bouillonblokjes bij. Breng aan de kook. Laat de soep met deksel op de pan op een zacht vuur 15 minuten koken. Mix de soep vervolgens glad en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Verwarm de room en laat de gorgonzola in de room smelten. Snij het brood in blokjes en bak ze in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de soep over de kommen. Werk af met de bewaarde broccoliroosjes, croutons en de gorgonzolaroom.