De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Broodje chipolata met paprikaketchup en krokante uitjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Chipolata's Chipolata4
Pistolets Pistolet
(of piccolo's of hotdogbroodjes)
4
Ijsbergsla Ijsbergsla
(fijngesneden)
50 g g
Sjalotten Sjalot
(in fijne ringen)
2
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Tarwebloem Tarwebloem
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de ketchup

Paprika's Paprika
(gegrild)
200 g g
Tomaten Tomaat1
Rode uien Rode ui1
Stengels selder Stengel selder1
Azijn Azijn scheutje scheutje
Suiker Suiker50 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Gedroogde oregano Gedroogde oregano
Paprikapoeder Paprikapoeder
(snuf)

Broodje chipolata met paprikaketchup en krokante uitjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(345)

Bereiding

  1. Breng voor de ketchup de suiker met een scheutje water en een snuf zout aan de kook. Snipper de rode ui. Snij de tomaat, selder en de gegrilde paprika in blokjes. Voeg de ui en groenten toe bij het suikerwater en kruid met het paprikapoeder en de oregano. Voeg de tomatenpuree en een scheut azijn toe en laat met het deksel op de pan verder inkoken.
  2. Bak de chipolata goudbruin en gaar in hete boter. Wentel de sjalotringen door wat bloem en bak ze in hete olijfolie goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Mix de ketchup fijn. 
  3. Snij de broodjes open. Bestrijk ze met wat ketchup en beleg met de ijsbergsla, de chipolata, de krokante sjalotjes en de bieslook. Druppel er nog wat ketchup over en serveer meteen.