Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Chipolata's Chipolata | 4 | |
Pistolets
Pistolet (of piccolo's of hotdogbroodjes) | 4 | |
Ijsbergsla
Ijsbergsla (fijngesneden) | 50 g g | |
Sjalotten
Sjalot (in fijne ringen) | 2 | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | |
Tarwebloem Tarwebloem | ||
Boter Boter | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de ketchup
Paprika's
Paprika (gegrild) | 200 g g | |
Tomaten Tomaat | 1 | |
Rode uien Rode ui | 1 | |
Stengels selder Stengel selder | 1 | |
Azijn Azijn | scheutje scheutje | |
Suiker Suiker | 50 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | ||
Paprikapoeder
Paprikapoeder (snuf) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBroodje chipolata met paprikaketchup en krokante uitjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Breng voor de ketchup de suiker met een scheutje water en een snuf zout aan de kook. Snipper de rode ui. Snij de tomaat, selder en de gegrilde paprika in blokjes. Voeg de ui en groenten toe bij het suikerwater en kruid met het paprikapoeder en de oregano. Voeg de tomatenpuree en een scheut azijn toe en laat met het deksel op de pan verder inkoken.
- Bak de chipolata goudbruin en gaar in hete boter. Wentel de sjalotringen door wat bloem en bak ze in hete olijfolie goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Mix de ketchup fijn.
- Snij de broodjes open. Bestrijk ze met wat ketchup en beleg met de ijsbergsla, de chipolata, de krokante sjalotjes en de bieslook. Druppel er nog wat ketchup over en serveer meteen.