Broodje chipolata met paprikaketchup en krokante uitjes

Broodje chipolata met paprikaketchup en krokante uitjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Breng voor de ketchup de suiker met een scheutje water en een snuf zout aan de kook. Snipper de rode ui. Snij de tomaat, selder en de gegrilde paprika in blokjes. Voeg de ui en groenten toe bij het suikerwater en kruid met het paprikapoeder en de oregano. Voeg de tomatenpuree en een scheut azijn toe en laat met het deksel op de pan verder inkoken.

  2. Bak de chipolata goudbruin en gaar in hete boter. Wentel de sjalotringen door wat bloem en bak ze in hete olijfolie goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Mix de ketchup fijn. 

  3. Snij de broodjes open. Bestrijk ze met wat ketchup en beleg met de ijsbergsla, de chipolata, de krokante sjalotjes en de bieslook. Druppel er nog wat ketchup over en serveer meteen.