
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 10 | ||
Zeezout Zeezout | 2 el el | ||
Rozemarijn
Rozemarijn (gedroogde) | 2 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | 50 ml ml | ||
Oregano Oregano | 3 el el | ||
Gedroogde tijm Gedroogde tijm | 1 el el | ||
Citroenen
Citroen (sap en zeste) | 2 | ||
Lamsbouten Lamsbout | 2 kg kg | ||
Water Water | 50 ml ml | ||
Broodjes Broodje | 4 | ||
Kerstomaten
Kerstomaat (gehalveerd) | 10 | ||
Rode uien
Rode ui (in fijne schijfjes) | 1 | ||
komkommers
Komkommer (fijne schijfjes) | 0,5 | ||
Multicolorsalades Multicolorsla |
Voor de tzatziki
komkommers
Komkommer (geraspt) | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 150 ml ml | ||
Citroenen
Citroen (sap) | 0,5 | ||
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | ||
Munt
Munt (fijngesneden) | 2 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBroodje Griekse lamsboutsnede
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe in een vijzel of kleine foodprocessor look, zeezout, rozemarijn, olijfolie, oregano, tijm, zeste en sap van een bio-citroen en mix het geheel stevig tot een marinade.
- Leg de lamsbout in een hersluitbare plastic zak. Giet de marinade erbij en laat het geheel een nachtje trekken.
- Verwarm de dag erna de oven voor op 160°C. Leg de lamsbout in een ovenschaal, samen met de marinade en een beetje extra water.
- Leg er aluminiumfolie bovenop en bak 2,5 uur. Giet het overtollige vet weg. Verhit de oven verder op 220°C en bak 5 tot 10 minuten verder tot je een crispy, mooie bruingebakken lamsbout hebt.
Zo maak je de tzatziki klaar
- Knijp de geraspte komkommer uit en voeg samen met de geperste knoflook bij de Griekse yoghurt. Voeg tot slot het citroensap, de olijfolie, de munt erbij en kruid af met peper en zout.
- Serveer het broodje met de Griekse tzatziki en werk af met de tomaatjes, ui, komkommer en knapperige sla.