Broodje Griekse lamsboutsnede

Broodje Griekse lamsboutsnede
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:40 u

Voorbereiding

  1. Doe in een vijzel of kleine foodprocessor look, zeezout, rozemarijn, olijfolie, oregano, tijm, zeste en sap van een bio-citroen en mix het geheel stevig tot een marinade.

  2. Leg de lamsbout in een hersluitbare plastic zak. Giet de marinade erbij en laat het geheel een nachtje trekken.

  3. Verwarm de dag erna de oven voor op 160°C. Leg de lamsbout in een ovenschaal, samen met de marinade en een beetje extra water.

  4. Leg er aluminiumfolie bovenop en bak 2,5 uur. Giet het overtollige vet weg. Verhit de oven verder op 220°C en bak 5 tot 10 minuten verder tot je een crispy, mooie bruingebakken lamsbout hebt.

  5. Zo maak je de tzatziki klaar

  6. Knijp de geraspte komkommer uit en voeg samen met de geperste knoflook bij de Griekse yoghurt. Voeg tot slot het citroensap, de olijfolie, de munt erbij en kruid af met peper en zout.

  7. Serveer het broodje met de Griekse tzatziki en werk af met de tomaatjes, ui, komkommer en knapperige sla.