De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Broodje Griekse lamsboutsnede

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Teentjes knoflook Teentje knoflook10
Zeezout Zeezout2 el el
Rozemarijn Rozemarijn
(gedroogde)
2 el el
Olijfolie Olijfolie50 ml ml
Oregano Oregano3 el el
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 el el
Citroenen Citroen
(sap en zeste)
2
Lamsbouten Lamsbout2 kg kg
Water Water50 ml ml
Broodjes Broodje4
Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd)
10
Rode uien Rode ui
(in fijne schijfjes)
1
komkommers Komkommer
(fijne schijfjes)
0,5
Multicolorsalades Multicolorsla

Voor de tzatziki

komkommers Komkommer
(geraspt)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze150 ml ml
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Olijfolie Olijfolie1 el el
Munt Munt
(fijngesneden)
2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Broodje Griekse lamsboutsnede

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:40 u.
(20)

Bereiding

  1. Doe in een vijzel of kleine foodprocessor look, zeezout, rozemarijn, olijfolie, oregano, tijm, zeste en sap van een bio-citroen en mix het geheel stevig tot een marinade.
  2. Leg de lamsbout in een hersluitbare plastic zak. Giet de marinade erbij en laat het geheel een nachtje trekken.
  3. Verwarm de dag erna de oven voor op 160°C. Leg de lamsbout in een ovenschaal, samen met de marinade en een beetje extra water.
  4. Leg er aluminiumfolie bovenop en bak 2,5 uur. Giet het overtollige vet weg. Verhit de oven verder op 220°C en bak 5 tot 10 minuten verder tot je een crispy, mooie bruingebakken lamsbout hebt.

Zo maak je de tzatziki klaar

  1. Knijp de geraspte komkommer uit en voeg samen met de geperste knoflook bij de Griekse yoghurt. Voeg tot slot het citroensap, de olijfolie, de munt erbij en kruid af met peper en zout.
  2. Serveer het broodje met de Griekse tzatziki en werk af met de tomaatjes, ui, komkommer en knapperige sla.