De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Brownie-bombe Alaska

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Vanille-ijs Vanille-ijs2 l l
Brownies Brownie400 g g
Eiwitten Eiwit4
Suiker Suiker100 g g
Poedersuiker Poedersuiker100 g g

Voor de brownie

Boter Boter100 g g
Tarwebloem Tarwebloem50 g g
Pure chocolade Pure chocolade100 g g
Suiker Suiker100 g g
Eieren Ei2

Brownie-bombe Alaska

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(24)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter de bakvorm en bestuif met bloem.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de kom uit het warme water en roer de boter in blokjes door de gesmolten chocolade. Laat een beetje afkoelen.
  3. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers met de suiker tot een witschuimige massa, roer ze voorzichtig door het afgekoelde chocolademengsel. Spatel er vervolgens het eiwitschuim door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel ze er voorzichtig door.
  4. Schep het beslag in de bakvorm en strijk glad. Bak 20 à 25 minuten in de oven, tot de bovenkant droog en lichtjes gebarsten is, maar het midden nog wat kleverig aanvoelt. Test: prik er met een satéprikker in. Blijft er niets plakken? Dan is de brownie gaar.
  5. Laat de brownie afkoelen en snij de vorm voor je bombe Alaska eruit.
  6. Neem het ijs uit de diepvries en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen een schaal of kom met vershoudfolie. Laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het ijs in de schaal. Leg daarbovenop een plak brownie en zet opnieuw in de vriezer tot net voor gebruik.
  7. Klop vlak voor je het ijs gaat serveren met de mixer in een schone kom de eiwitten met een snuifje zout tot zachte pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppend in kleine porties toe en klop het eiwit helemaal stijf. Spatel de bloemsuiker door het eiwit. Neem de kom met het ijs en browniebodem uit de vriezer. Haal het ijs uit de kom en plaats omgekeerd met de platte kant (brownie) op een serveerschaal of bord. Bestrijk de bol ijs royaal, dik en nonchalant met het eiwitschuim. Kleur met de crème brûléé-brander de meringue op diverse plekken mooi goudkleurig en serveer meteen.

BEWAARTIP:

Je kunt de bombe 5 dagen van tevoren maken. De laatste stap, waarbij je het eiwit opklopt en de pieken kleurt, doe je à la minute, voor het serveren.