De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bruschetta met aardbeien, ricotta en ham

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Ciabatta's Ciabatta
(kleine)
1
Aardbeien Aardbei200 g g
Kerstomaten Kerstomaat100 g g
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
(fijngesneden + extra om af te werken)
1 bosjes bosje
Ricotta Ricotta150 g g
Honing Honing2 el el
Limoenen Limoen
(sap)
0,5
Gerookte ham Gerookte ham100 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten40 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Bruschetta met aardbeien, ricotta en ham

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(99)

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  2. Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakjes. Snij ook de tomaatjes in plakjes.
    Meng de aardbeien, tomaten en basilicum onder elkaar. Breng op smaak met de honing, het limoensap, peper en zout.
    Roer de ricotta los en kruid met peper en zout.
  3. Snij de ciabatta in dunne sneetjes. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze langs beide kanten goudbruin in een grillpan.
    Beleg de bruschetta met de ricotta, de aardbei-tomaat-basilicum salsa en een plakje ham. Werk af met de pijnboompitten en extra basilicum.