Bruschetta met tapenade van spruitjes, parma en balsamicocrème

Bruschetta met tapenade van spruitjes, parma en balsamicocrème
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

  1. Maak de spruiten schoon en blancheer ze 12 minuten in licht gezouten water. Giet ze af en dompel ze onmiddellijk onder in ijswater. Laat ze daarna goed uitlekken.

  2. Mix de spruiten met een gehalveerd teentje knoflook, limoensap en rasp, een scheutje olijfolie, basilicum en roomkaas. Breng op smaak met peper en zout. Bak de ham krokant in een droge koekenpan.

  3. Zet de ovengrill op. Snij de ciabatta in plakjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en gril ze goudbruin. Ga er daarna met het snijvlak van het resterende gehalveerd lookteentje over. Verdeel er de spruitjestapenade over en beleg verder met een stukje krokante Parmaham. Werk af met wat balsamicocrème en een extra blaadje basilicum.