De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Bruschetta met tapenade van spruitjes, parma en balsamicocrème_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Spruitjes Spruitjes350 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Limoensap Limoensap
Limoenen Limoen
(geraspte schil)
Basilicum Basilicum
(blaadjes)
10
Roomkaas Roomkaas100 g g
Parmaham Parmaham3 sneetjes sneetje
Ciabatta's Ciabatta1
Balsamicocrème Balsamicocrème2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Bruschetta met tapenade van spruitjes, parma en balsamicocrème

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(1)

Bereiding

  1. Maak de spruiten schoon en blancheer ze 12 minuten in licht gezouten water. Giet ze af en dompel ze onmiddellijk onder in ijswater. Laat ze daarna goed uitlekken.
  2. Mix de spruiten met een gehalveerd teentje knoflook, limoensap en rasp, een scheutje olijfolie, basilicum en roomkaas. Breng op smaak met peper en zout. Bak de ham krokant in een droge koekenpan.
  3. Zet de ovengrill op. Snij de ciabatta in plakjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en gril ze goudbruin. Ga er daarna met het snijvlak van het resterende gehalveerd lookteentje over. Verdeel er de spruitjestapenade over en beleg verder met een stukje krokante Parmaham. Werk af met wat balsamicocrème en een extra blaadje basilicum.