
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de Champagne-margarita
Witte rum Witte rum | 120 ml ml | |
Triple sec Triple sec | 120 ml ml | |
Champagne
Champagne (gekoeld ) | 240 ml ml | |
Citroenlimonade Citroenlimonade | 200 ml ml | |
Limoenen Limoen | 4 schijfjes schijfje | |
Zout Zout | 4 el el | |
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (fijngehakt) | 2 el el |
Voor de Crémant met sinaasappelsap
Sinaasappelsap
Sinaasappelsap (gekoeld ) | 200 ml ml | |
Crémant Crémant | 50 cl cl | |
Munt Munt | takjes takje | |
Sinaasappels Sinaasappel | 4 schijfjes schijfje |
Voor de Champagnecocktail met aardbeien en basilicum
Aardbeien
Aardbei (diepgevroren ) | 400 g g | |
Suiker Suiker | 4 el el | |
Gin Gin | 120 ml ml | |
Champagne
Champagne (gekoeld ) | 75 cl cl | |
Peperkorrels
Peperkorrel (roze) | ||
Ijsblokjes Ijsblokjes | ||
Basilicum Basilicum | 1 bosjes bosje |
Voor de Champagne-gin cocktail met bessen
Blauwe bessen
Blauwe bes (+ extra om te garneren, diepgevroren) | 200 g g | |
Water Water | ||
Champagne
Champagne (goed gekoeld ) | 75 cl cl | |
Suiker Suiker | 154 g g | |
Gin Gin | 120 ml ml | |
Tijm Tijm | 4 takjes takje | |
Boter Boter | ||
Jeneverbessen Jeneverbessen |
Voor de Champagne-frambozen punch
Suiker Suiker | 25 g g | |
Water Water | 35 ml ml | |
Limoensap Limoensap | 75 ml ml | |
Vodka Vodka | 60 ml ml | |
Tonic Tonic | 150 ml ml | |
Frambozen
Framboos (bevroren ) | 125 g g | |
Limoenen Limoen | 5 schijfjes schijfje | |
Champagne
Champagne (goed gekoeld ) | 35,5 cl cl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBubbels de luxe
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Champagne-margarita
- Meng de tijmblaadjes onder het zout. Ga met een schijfje limoen langs de randen van de glazen. Dip de randen in het zout.
- Meng de rum met de triple sec en de limonade. Verdeel over de glazen en vul aan met de champagne.
- Garneer de glazen met een schijfje limoen en steek er een rietje in.
Crémant met sinaasappelsap
- Meng het sinaasappelsap onder de crémant.
- Verdeel over de glazen en werk af met een takje munt en een schijfje sinaasappel.
Champagnecocktail met aardbeien en basilicum
- Doe de aardbeien met de suiker in een blender en mix tot een gladde massa. Laat 15 minuten trekken en haal dan door een zeef.
- Doe een handvol basilicumblaadjes in een maatbeker en giet er het aardbeiensap over. Roer met een houten lepel door het mengsel en duw de basilicumblaadjes plat. Giet opnieuw door een zeef.
- Roer de gin en een handvol ijsblokjes door het sap. Vul elk glas voor een kwart vol met het sap en vul verder aan met de champagne. Werk af met een takje basilicum en de roze peperbollen.
Champagne-gin cocktail met bessen
- Doe de blauwe bessen, het water en de suiker in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat enkele minuten pruttelen. Haal de siroop door een zeef en laat afkoelen.
- Ga met een heel klein beetje boter langs de randen van de glazen en dip ze dan in de suiker.
- Giet in elk glas 30 ml gin, doe er 2 à 3 blauwe bessen bij, giet er 60 ml bessensiroop over en vul de glazen aan met de champagne. Werk af met een takje tijm en de jeneverbessen.
Champagne-frambozen punch
- Doe de suiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
- Roer het limoensap door de afgekoelde siroop en giet in een grote schenkkan. Doe er de wodka, tonic, limoenschijfjes en frambozen bij.
- Giet er net voor het serveren de gekoelde champagne bij.