Buddha bowl met gerookte zalm

Buddha bowl met gerookte zalm
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.

  2. Snij de radijzen in dunne plakjes. Meng de azijn met de suiker in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuur. Roer tot de suiker volledig opgelost is. Laat even afkoelen en giet dan over de radijzen.

  3. Was de spinazie en stoof aan in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Schil en snijd de avocado's in halve maantjes en de mango in blokjes.

  5. Maak de dressing: Schil en snijd de avocado in stukken. Mix in een keukenrobot of met een handmixer alle ingrediënten voor de dressing tot een smeuïg geheel. Proef en breng op smaak met peper en zout.

  6. Schep wat rijst in een kom en beleg met de toppings: gerookte zalm, avocadoplakjes, gestoofde spinazie, gepekelde radijzen en stukjes mango. Serveer met de dressing.