De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Buddha bowl met gerookte zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rijst Rijst
( basmati)
300 g g
Gerookte zalm Gerookte zalm200 g g
Radijzen Radijs1 bussels bussel
Mango's Mango1
Bladspinazie Bladspinazie400 g g
Azijn Azijn150 ml ml
Suiker Suiker50 g g
Olijfolie Olijfolie
Avocado's Avocado2
Peper Peper
Zout Zout

Voor de dressing

Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze250 g g
Koriander Koriander1 bosjes bosje
Knoflook Knoflook
(teentje)
1
Limoenen Limoen
(sap en zeste)
1

Buddha bowl met gerookte zalm

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(56)

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  2. Snij de radijzen in dunne plakjes. Meng de azijn met de suiker in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuur. Roer tot de suiker volledig opgelost is. Laat even afkoelen en giet dan over de radijzen.
  3. Was de spinazie en stoof aan in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Schil en snijd de avocado's in halve maantjes en de mango in blokjes.
  5. Maak de dressing: Schil en snijd de avocado in stukken. Mix in een keukenrobot of met een handmixer alle ingrediënten voor de dressing tot een smeuïg geheel. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep wat rijst in een kom en beleg met de toppings: gerookte zalm, avocadoplakjes, gestoofde spinazie, gepekelde radijzen en stukjes mango. Serveer met de dressing.