
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rijst
Rijst ( basmati) | 300 g g | ||
Gerookte zalm Gerookte zalm | 200 g g | ||
Radijzen Radijs | 1 bussels bussel | ||
Mango's Mango | 1 | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 400 g g | ||
Azijn Azijn | 150 ml ml | ||
Suiker Suiker | 50 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Avocado's Avocado | 2 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de dressing
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 250 g g | ||
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | ||
Knoflook
Knoflook (teentje) | 1 | ||
Limoenen
Limoen (sap en zeste) | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBuddha bowl met gerookte zalm
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Snij de radijzen in dunne plakjes. Meng de azijn met de suiker in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuur. Roer tot de suiker volledig opgelost is. Laat even afkoelen en giet dan over de radijzen.
- Was de spinazie en stoof aan in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Schil en snijd de avocado's in halve maantjes en de mango in blokjes.
- Maak de dressing: Schil en snijd de avocado in stukken. Mix in een keukenrobot of met een handmixer alle ingrediënten voor de dressing tot een smeuïg geheel. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Schep wat rijst in een kom en beleg met de toppings: gerookte zalm, avocadoplakjes, gestoofde spinazie, gepekelde radijzen en stukjes mango. Serveer met de dressing.