De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Burger met verse kabeljauw, citroenmayonaise en kappertjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwen Kabeljauw
(haasjes)
2 stukken stuk
Teentjes knoflook Teentje knoflook1 stukken stuk
Peterselie Peterselie2 el el
broodkruimels broodkruim3 el el
Olijfolie Olijfolie3 el el
Peper Peper
Zout Zout
Boter Boter
Kappertjes Kappertjes4 el el

Voor de afwerking van de burger

komkommers Komkommer1 stukken stuk
Rucola Rucola
Pistolets Pistolet4 stukken stuk

Voor de citroenmayonaise

Eieren Ei1 stukken stuk
Citroenen Citroen
(sap en zeste)
0,5
Olijfolie Olijfolie200 ml ml
Peper Peper
Zout Zout

Burger met verse kabeljauw, citroenmayonaise en kappertjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(38)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel en pers de knoflook. Meng de look onder de fijngesneden peterselie en het broodkruim. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en roer om. Doe er peper en fleur de sel bij en meng tot een crumble.
  3. Spoel de kabeljauwhaasjes en dep ze droog. Bedek ze met de crumble. Beboter een ovenschaal en leg er de vis samen met de kappertjes in.
  4. Zet 20 à 25 minuten in de oven. Warm de broodjes even kort mee op in de oven aan het einde van je gaartijd.
  5. Snij ondertussen met een mandoline fijne slierten komkommer.
  6. Was de rucola en maak de citroenmayonaise.
  7. Klop éénei, de citroenzeste en het citroensap los totdat het goed gemengd is.
  8. Voeg vervolgens langzaam olijfolie toe en blijfgoed mixen tot het een stevig mengsel wordt. Breng op smaak met peper en zout en rasp er nog wat citroenzeste overheen.
  9. Snij de pistolets open. Besmeer met een beetje citroenmayonaise. Schik de kabeljauw erbovenop en lepel de kappertjes uit de ovenschaal en verdeel deze bovenop de kabeljauw. Schik de komkommer bovenop de burger en sluit het broodje.