Burger met verse kabeljauw, citroenmayonaise en kappertjes

Burger met verse kabeljauw, citroenmayonaise en kappertjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel en pers de knoflook. Meng de look onder de fijngesneden peterselie en het broodkruim. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en roer om. Doe er peper en fleur de sel bij en meng tot een crumble.

  3. Spoel de kabeljauwhaasjes en dep ze droog. Bedek ze met de crumble. Beboter een ovenschaal en leg er de vis samen met de kappertjes in.

  4. Zet 20 à 25 minuten in de oven. Warm de broodjes even kort mee op in de oven aan het einde van je gaartijd.

  5. Snij ondertussen met een mandoline fijne slierten komkommer.

  6. Was de rucola en maak de citroenmayonaise.

  7. Klop éénei, de citroenzeste en het citroensap los totdat het goed gemengd is.

  8. Voeg vervolgens langzaam olijfolie toe en blijfgoed mixen tot het een stevig mengsel wordt. Breng op smaak met peper en zout en rasp er nog wat citroenzeste overheen.

  9. Snij de pistolets open. Besmeer met een beetje citroenmayonaise. Schik de kabeljauw erbovenop en lepel de kappertjes uit de ovenschaal en verdeel deze bovenop de kabeljauw. Schik de komkommer bovenop de burger en sluit het broodje.