
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Inktvisringen
Inktvisringen (diepgevroren) | 500 g g | ||
Chorizo
Chorizo (in blokjes) | 100 g g | ||
Paprikamix
Paprikamix (in reepjes) | 500 g g | ||
Honing Honing | 1 el el | ||
Azijn Azijn | 1 el el | ||
Zwarte olijven Zwarte olijf | 16 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 8 el el | ||
Feta Feta | 50 g g | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | ||
Cayennepeper Cayennepeper | |||
Muntblaadjes Muntblaadje | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCalamares op z'n Grieks
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de chorizo in wat olijfolie krokant. Voeg de paprikareepjes toe en bak 4 minuten mee. Doe er de azijn, de honing en oregano bij en schep om. Pers er de look boven uit en voeg de olijven toe. Roerbak enkele minuten verder.
- Bak de calamares goudbruin in de friteuse. Kruid de yoghurt met de cayennepeper en zout.
- Verdeel de paprikamix met de chorizo over de borden. Leg er de calamares op, strooi er de verkruimelde feta en enkele muntblaadjes over en schep er een lepeltje van de yoghurt op. Serveer meteen.