De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Calamares op z'n Grieks

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Inktvisringen Inktvisringen
(diepgevroren)
500 g g
Chorizo Chorizo
(in blokjes)
100 g g
Paprikamix Paprikamix
(in reepjes)
500 g g
Honing Honing1 el el
Azijn Azijn1 el el
Zwarte olijven Zwarte olijf16
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze8 el el
Feta Feta50 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Cayennepeper Cayennepeper
Muntblaadjes Muntblaadje
Olijfolie Olijfolie
Zout Zout

Calamares op z'n Grieks

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(3)

Bereiding

  1. Bak de chorizo in wat olijfolie krokant. Voeg de paprikareepjes toe en bak 4 minuten mee. Doe er de azijn, de honing en oregano bij en schep om. Pers er de look boven uit en voeg de olijven toe. Roerbak enkele minuten verder.
  2. Bak de calamares goudbruin in de friteuse. Kruid de yoghurt met de cayennepeper en zout.
  3. Verdeel de paprikamix met de chorizo over de borden. Leg er de calamares op, strooi er de verkruimelde feta en enkele muntblaadjes over en schep er een lepeltje van de yoghurt op. Serveer meteen.