De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Canard à l’orange

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sinaasappels Sinaasappel6
Eendenborstfilets Eendenborstfilet
(op vel)
4
Boter Boter
(klontje)
Munt Munt
Bruine suiker Bruine suiker100 g g
Azijn Azijn125 ml ml
Grand Marnier Grand Marnier
(of andere appelsienlikeur)
4 el el
Boter Boter30 g g
Veenbessen Veenbessen150 g g
Suiker Suiker1 - 2 el el

Voor de butternut crème

Butternutpompoenen Butternutpompoen1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Boter Boter50 g g
Zeezout Zeezout

Canard à l’orange

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(65)

Bereiding

  1. Rooster de pompoen 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C met teentjes look en olijfolie. Lepel de gare pompoen uit en mix met 50 gram boter tot een gladde mousse. Hou warm op een zacht vuurtje.
  2. Laat de suiker in een steelpannetje op een laag vuurtje smelten en karameliseren. Beweeg de pan zachtjes heen en weer zodat het gelijkmatig karameliseert. Schenk de azijn erbij als de suiker diepbruin is en laat het mengsel 3 minuten koken. Voeg het appelsiensap (laat 1 appelsien liggen) en de Grand Marnier toe. Laat de saus nog een tweetal minuten sudderen.
  3. Neem een pan waar de eendenborsten goed inpassen maar niet te veel plaats in hebben. Bruin de boter. Kruid de velkant goed met peper en zout en leg met die kant in de vetstof. Kruid de andere kant. Laat 8 minuten bakken op de velkant, zet na 6 minuten het vuur minder. Laat nog 2 minuten bakken op de andere kant, afhankelijk van hoe u het vlees wil (voor doorbakken rekent u nog 5 minuten extra). Haal het vlees uit de pan en leg het onder zilverpapier te rusten.
  4. Stoof ondertussen de cranbberies zacht. Verwarm een steelpan, voeg de cranberry's toe en laat ze op een laag vuurtje zacht worden. Breng ze op smaak met een schepje suiker, peper en zout. Snijd de laatste appelsien in plakken en bak ze kort in het overgebleven eendenvet.
  5. Snijd de eendenborst in stukken. Schik ze samen met de appelsienparten op een ruim bord. Lepel de gestoofde cranberries en het appelsiensausje eroverheen en werk het geheel af met enkele blaadjes frisse munt.
  6. Serveer dit gerecht met een crème van gepofte pompoen en versgebakken kroketjes.