
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter Boter | ||
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 1 | |
Kastanjechampignons
Kastanjechampignons (geboend, gehalveerd) | 400 g g | |
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 80 ml ml | |
Groentebouillon Groentebouillon | 2 blokjes blokje | |
Kookroom Kookroom | 150 ml ml | |
Melk Melk | 100 ml ml | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | |
Zeezout Zeezout | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCappucino van champignons
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Stoof de prei in boter beetgaar. Voeg de champignons toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de wijn. Los de bouillonblokjes op in 800 ml kokend water en giet in de pan. Laat 10 minuten sudderen.
- Mix de soep glad en giet door een zeef. Roer er de room onder en kruid met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
- Breng de melk net tegen het kookpunt aan en schuim op met een garde. Verdeel de soep over mooie kommetjes en werk af met wat melkschuim, bieslook en fleur de sel.
Tip: deze laatste stap doe je best net voor het serveren. Zo blijft de melkschuim mooi zichtbaar.