De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Cappucino van champignons_Main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter
Preistengels Preistengel
(in ringen)
1
Kastanjechampignons Kastanjechampignons
(geboend, gehalveerd)
400 g g
Witte wijn Witte wijn
(droge)
80 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon2 blokjes blokje
Kookroom Kookroom150 ml ml
Melk Melk100 ml ml
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Zeezout Zeezout
Peper Peper
Zout Zout

Cappucino van champignons

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(6)

Bereiding

  1. Stoof de prei in boter beetgaar. Voeg de champignons toe en laat enkele minuten meebakken. Blus met de wijn. Los de bouillonblokjes op in 800 ml kokend water en giet in de pan. Laat 10 minuten sudderen.
  2. Mix de soep glad en giet door een zeef. Roer er de room onder en kruid met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
  3. Breng de melk net tegen het kookpunt aan en schuim op met een garde. Verdeel de soep over mooie kommetjes en werk af met wat melkschuim, bieslook en fleur de sel.

Tip: deze laatste stap doe je best net voor het serveren. Zo blijft de melkschuim mooi zichtbaar.