Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardbeien
Aardbei (gewassen & kroontjes verwijderd) | 500 g g | |
Citroensap Citroensap | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | |
Honing Honing | 1 tl tl | |
Witte chocolade
Witte chocolade (fijngeraspt) | 40 g g | |
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 200 ml ml | |
Suiker Suiker | 60 g g | |
Limoenen
Limoen (geperst) | 1 | |
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCarpaccio van aardbeien en witte chocolade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Breng de suiker met 120 ml water aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes inkoken tot siroop. Laat afkoelen. Meng de siroop onder de yoghurt en roer er het limoensap onder. Giet dit mengsel in een ondiep plastic doosje en zet minstens 4 uur in de vriezer.
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes en verdeel de plakjes over 4 borden.
- Klop het citroensap met de olijfolie en de honing los. Druppel dit over de aardbeien. Schraap de granita los met een vork en schep een lepel op de carpaccio. Werk de carpaccio verder af met het basilicum en de chocolade.