De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Carpaccio van aardbeien en witte chocolade_PLAY_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardbeien Aardbei
(gewassen & kroontjes verwijderd)
500 g g
Citroensap Citroensap2 el el
Olijfolie Olijfolie3 el el
Honing Honing1 tl tl
Witte chocolade Witte chocolade
(fijngeraspt)
40 g g
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze200 ml ml
Suiker Suiker60 g g
Limoenen Limoen
(geperst)
1
Peper Peper

Carpaccio van aardbeien en witte chocolade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

15 min.
(3)

Bereiding

  1. Breng de suiker met 120 ml water aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes inkoken tot siroop. Laat afkoelen. Meng de siroop onder de yoghurt en roer er het limoensap onder. Giet dit mengsel in een ondiep plastic doosje en zet minstens 4 uur in de vriezer.
  2. Snijd de aardbeien in dunne plakjes en verdeel de plakjes over 4 borden.
  3. Klop het citroensap met de olijfolie en de honing los. Druppel dit over de aardbeien. Schraap de granita los met een vork en schep een lepel op de carpaccio. Werk de carpaccio verder af met het basilicum en de chocolade.