De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Champagnesorbet met citrusfruit (zoet)

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sinaasappels Sinaasappel1 stukken stuk
Mandarijnen Mandarijn1 stukken stuk
Pompelmoes Pompelmoes1 stukken stuk
Muntblaadjes Muntblaadje
Suiker Suiker60 g g
Water Water60 ml ml
Citroensorbet Citroensorbet4 bolletjes bolletje
Champagne Champagne

Champagnesorbet met citrusfruit (zoet)

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(16)

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon en trek met een zesteur mooie zestes van de sinaasappel. Snij al het fruit à vif (dwz tot op het vruchtvlees, zodat je geen schil of velletjes meer hebt) en van het sap op. Breng het water met de suiker en het citrussap aan de kook en leg er de zestes in. Laat 15 minuten konfijten.
  2. Verdeel het fruit over 4 coupeglazen. Giet er wat van het zoete sap over, verdeel er de gekonfijte sinaasappelzeste over en schep er een bolletje sorbet op. Schenk er aan tafel champagne over en werk af met een takje munt.