De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Champignon-mosselsoepje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mosselen Mosselen2 kg kg
Witte wijn Witte wijn
(droge)
2 dl dl
Kookroom Kookroom2 dl dl
Currypoeder Currypoeder4 g g
Bieslook Bieslook
(gehakt)

Voor de soep

Champignons Champignons
(in kwartjes)
400 g g
Sjalotten Sjalot
(in fijne ringen)
2
Boter Boter100 g g
Mosselkookvocht Mosselkookvocht6 dl dl
Peper Peper

Champignon-mosselsoepje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(3)

Bereiding

  1. Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er de witte wijn aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
  2. Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.
  3. Klop de room op met de currypoeder.
  4. Maak de soep:Smelt de boter schuimig en bak er de sjalotten en champignons bruin in aan. Blus met het mosselkookvocht. Laat 8 min. zacht doorkoken.
  5. Presenteer de soep met de mosselen en werk af met de bieslook, wat zwarte peper en een lepeltje curryroom.