
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen Mosselen | 2 kg kg | ||
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 2 dl dl | ||
Kookroom Kookroom | 2 dl dl | ||
Currypoeder Currypoeder | 4 g g | ||
Bieslook
Bieslook (gehakt) |
Voor de soep
Champignons
Champignons (in kwartjes) | 400 g g | ||
Sjalotten
Sjalot (in fijne ringen) | 2 | ||
Boter Boter | 100 g g | ||
Mosselkookvocht Mosselkookvocht | 6 dl dl | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChampignon-mosselsoepje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er de witte wijn aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
- Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht.
- Klop de room op met de currypoeder.
- Maak de soep:Smelt de boter schuimig en bak er de sjalotten en champignons bruin in aan. Blus met het mosselkookvocht. Laat 8 min. zacht doorkoken.
- Presenteer de soep met de mosselen en werk af met de bieslook, wat zwarte peper en een lepeltje curryroom.