Chateaubriand met stroganoffsaus en frietjes

Chateaubriand met stroganoffsaus en frietjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Pel de ui en snipper hem fijn en snijd de paprika in blokjes.

  2. Laat 1/3 van de boter smelten in een pan en laat hierin de ui en de paprika even aanbakken.

  3. Roer de wodka en de tomatenpuree erdoor.

  4. Voeg de cayennepeper, de rode wijn, het warm water en het bouillonblokje toe.

  5. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus niet meer koken.

  6. Voeg de room toe en laat de saus op een zacht vuur licht binden.

  7. Verhit ondertussen in een andere pan de rest van de boter en bak de chateaubriands gedurende ca. 5 min op een hoog vuur aan beide kanten bruin.

  8. Bak de frietjes.

  9. Serveer ondertussen het vlees met de saus op een bord en voeg de frietjes toe.