
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de korst
Boter Boter | 85 g g | ||
Zandkoeken Zandkoek | 180 g g |
Voor de vulling
Roomkaas Roomkaas | 900 g g | ||
Suiker Suiker | 250 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 3 el el | ||
Citroenrasp Citroenrasp | 2 tl tl | ||
Citroensap Citroensap | 1,5 tl tl | ||
Eieren Ei | 3 | ||
Eidooiers Eidooier | 1 | ||
Zure room Zure room | 200 g g |
Voor de topping
Zure room Zure room | 220 g g | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 1 el el | ||
Citroensap Citroensap | 2 tl tl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCheesecake
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Smelt de boter in de microgolfoven. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de koekjes in de mixkom en mix turbo/8 seconden. Giet er de boter bij en meng reverse/20 seconden. Schep alles in een met bakpapier beklede springvorm en duw de koekjes met de bolle kant van een eetlepel aan. Zet 10 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
- Verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Zet het roeropzetstuk in de mixkom. Schep er de roomkaas in een klop 1 minuut/stand 2. Verwijder het roeropzetstuk. Voeg de suiker, bloem, citroenrasp- en sap toe en meng reverse/3 minuten. Breek er ondertussen één voor één de eieren bij en voeg ook de eidooier toe. Schep de zure room bij het mengsel en meng nog reverse/1 minuut verder.
- Vet de randen van de springvorm in met boter. Schep het mengsel op de gebakken bodem en zet 10 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 110°C. Bak de taart in 45 minuten af. Hij mag nog een beetje ‘trillen’ in het midden. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast.
- Maak de mixkom schoon. Doe voor de topping de zure room met de suiker en citroensap in de mixkom en klop 30 seconden/stand 8. Werk de taart af met de topping en serveer.