De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Cheesecake met limoen en pistachenoten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zandkoeken Zandkoek250 g g
Pistachenoten Pistachenoot100 g g
Limoenen Limoen3
Boter Boter120 g g
Kookroom Kookroom3 dl dl
Witte chocolade Witte chocolade220 g g
Mascarpone Mascarpone250 g g

Cheesecake met limoen en pistachenoten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(18)

Bereiding

  1. Verkruimel de spritskoekjes en hak de pistachenoten fijn. Rasp de schil van 1/3 van de limoenen. Smelt de boter. Meng al deze ingrediënten onder elkaar en druk stevig aan op de bodem van een springvorm. Zet in de koelkast om op te stijven.
  2. Breng de room aan de kook in een pannetje en smelt er de fijngehakte witte chocolade in. Haal de pan van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
  3. Pers de resterende limoenen en meng het sap onder de mascarpone. Spatel de wittechocoladeganache onder de limoenmascarpone en schep dit mengsel in de springvorm. Laat de cheesecake 3 uur opstijven in de koelkast.