Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Courgettes
Courgette (in dunne reepjes ) | 2 | |
Sperziebonen
Sperziebonen (in de lengte gehalveerd en geblancheerd ) | 250 g g | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringetjes ) | 4 | |
Basmatirijst Basmatirijst | 300 g g | |
Koriander Koriander | 1 bosjes bosje | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Gember Gember | 0,5 el el | |
Bladspinazie Bladspinazie | 200 g g | |
Kokosmelk Kokosmelk | 50 ml ml | |
Bloemkolen
Bloemkool (kleine) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | 60 ml ml | |
Cashewnoten
Cashewnoten (handvol ) | 1 | |
Peper Peper | ||
Kipfilets Kipfilet | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 80 g g | |
Zout Zout | ||
Eiwitten
Eiwit (losgeklopt ) | 1 | |
Paneermeel Paneermeel | 6 el el | |
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChicken nuggets met bloemkoolbasmati
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de chicken nuggets: snij de kip in repen van ongeveer twee centimeter. Zet drie diepe borden op het aanrecht: in het eerste bord doe je bloem. Breng de bloem op smaak met peper en zout. In het tweede bord doe je het eiwit, in het derde bord paneermeel .Haal de stukjes kip door de bloem. Het teveel aan bloem schud je af. Haal de kip daarna door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Bak de nuggets in wat olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken in een schaal met keukenpapier.
- Kook de basmati gaar in licht gezouten water. Doe de koriander, knoflook, gember, spinazie en pijpajuin in een blender en mix alles fijn. Voeg de kokosmelk toe en breng de kruidige, groene saus op smaak met peper en zout. Meng de saus onder de basmati en hou warm.
- Maal de bloemkool tot fijne korreltjes in een blender. Verhit wat olie in een pan op hoog vuur en voeg de cashewnoten en vervolgens de bloemkool toe. Roerbak 4 minuten tot de bloemkool zacht begint te worden.
- Schep het mengsel bij de groene rijst en werk het geheel af met het knapperige groen van courgette en boontjes, fijngesneden lente-ui en chicken nuggets.