Chicken nuggets met bloemkoolbasmati

Chicken nuggets met bloemkoolbasmati
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Maak de chicken nuggets: snij de kip in repen van ongeveer twee centimeter. Zet drie diepe borden op het aanrecht: in het eerste bord doe je bloem. Breng de bloem op smaak met peper en zout. In het tweede bord doe je het eiwit, in het derde bord paneermeel .Haal de stukjes kip door de bloem. Het teveel aan bloem schud je af. Haal de kip daarna door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Bak de nuggets in wat olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken in een schaal met keukenpapier.

  2. Kook de basmati gaar in licht gezouten water. Doe de koriander, knoflook, gember, spinazie en pijpajuin in een blender en mix alles fijn. Voeg de kokosmelk toe en breng de kruidige, groene saus op smaak met peper en zout. Meng de saus onder de basmati en hou warm.

  3. Maal de bloemkool tot fijne korreltjes in een blender. Verhit wat olie in een pan op hoog vuur en voeg de cashewnoten en vervolgens de bloemkool toe. Roerbak 4 minuten tot de bloemkool zacht begint te worden.

  4. Schep het mengsel bij de groene rijst en werk het geheel af met het knapperige groen van courgette en boontjes, fijngesneden lente-ui en chicken nuggets.