De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Chicken pot pie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Kipfilets Kipfilet
(blokjes)
250 g g
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
20 g g
Wortelen Wortel
(in plakjes)
60 g g
Pastinaken Pastinaak
(in blokjes)
1
Aardappelen Aardappel
(in blokjes)
1
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Melk Melk250 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Boter Boter1 el el
Kippenbouillon Kippenbouillon1 blokjes blokje
Peper Peper
Zout Zout

Chicken pot pie

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(72)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smelt de boter en bak hierin de ui, groenten en het spek 20 minuten op een laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  3. Voeg na 10 minuten de kip toe en roer alles goed om. Schep er de bloem onder. Voeg beetje bij beetje en onder voortdurend roeren de melk toe. Verkruimel er het bouillonblokje over en roer totdat je een dikke saus krijgt. Kruid met peper en zout.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe de vulling in de ovenschaal en leg er het deeg over. Snij het overtollige deeg weg en maak hiermee een lange vlecht. Leg de vlecht rondom de bakvorm, prik een paar gaatjes in het deeg, bestrijk met het ei en zet 30 minuten in de oven.

TIP: Lekker met een frisse sla.