
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | |
Kipfilets
Kipfilet (blokjes) | 250 g g | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 20 g g | |
Wortelen
Wortel (in plakjes) | 60 g g | |
Pastinaken
Pastinaak (in blokjes) | 1 | |
Aardappelen
Aardappel (in blokjes) | 1 | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Melk Melk | 250 ml ml | |
Tarwebloem Tarwebloem | 1 el el | |
Boter Boter | 1 el el | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChicken pot pie
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt de boter en bak hierin de ui, groenten en het spek 20 minuten op een laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe.
- Voeg na 10 minuten de kip toe en roer alles goed om. Schep er de bloem onder. Voeg beetje bij beetje en onder voortdurend roeren de melk toe. Verkruimel er het bouillonblokje over en roer totdat je een dikke saus krijgt. Kruid met peper en zout.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe de vulling in de ovenschaal en leg er het deeg over. Snij het overtollige deeg weg en maak hiermee een lange vlecht. Leg de vlecht rondom de bakvorm, prik een paar gaatjes in het deeg, bestrijk met het ei en zet 30 minuten in de oven.
TIP: Lekker met een frisse sla.