
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Vellen kruimeldeeg Vel kruimeldeeg | 1 | ||
Opgeklopte room Opgeklopte room | 200 ml ml | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 16 g g | ||
Bananen
Banaan (rijpe) | 3 | ||
Eieren Ei | 6 | ||
Pure chocolade
Pure chocolade (+ extra om af te werken) | 200 g g | ||
Suiker Suiker | 3 el el | ||
Citroensap Citroensap | 2 el el | ||
Tarwebloem Tarwebloem | |||
Boter
Boter (+ extra om af te werken) | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChocolade-bananentaart met slagroom
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Bekleed de vorm met het kruimeldeeg en druk de randen goed aan.Snij overtollig deeg weg. Zet in de koelkast.
- Smelt de chocolade met de boter op een zacht vuur. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met 1 zakje vanillesuiker en breng op smaak met 1 el citroensap. Klop de eidooiers schuimig met de suiker.
- Giet de afgekoelde chocoladesaus in een straaltje bij het dooiermengsel. Klop stevig door. Spatel er daarna het stijfgeklopte eiwit onder.Schep de chocoladevulling op de deegbodem en zet 45 minuten in de oven. Laat de taart eerst even afkoelen in de vorm en dan op een rooster.
- Schil de bananen, snij ze in plakjes en bedruppel met het resterende citroensap. Verdeel de plakjes over de taart. Klop de slagroom met hetresterende zakje vanillesuiker stijf. Spatel bovenop de taart en rasp er nog wat chocolade over.