Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 180 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 2 tl tl | |
Boter
Boter (gesmolten) | 170 g g | |
Hazelnoten
Hazelnoot (grofgehakt) | 100 g g | |
Gemberkoekjes
Gemberkoekjes (grofgehakt) | 50 g g | |
Eieren Ei | 3 | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 150 g g | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 12 g g | |
Suiker Suiker | 200 g g | |
Cacaopoeder Cacaopoeder | 60 g g | |
Sinaasappelsap Sinaasappelsap | 80 ml ml | |
Pure chocolade Pure chocolade | 250 g g | |
Opgeklopte room Opgeklopte room | 250 ml ml | |
Zout Zout | ||
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocolade tulbandcake
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de eieren onder de yoghurt. Doe de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en een snufje zout in een andere kom.
- Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Giet er het eimengsel al mixend bij. Voeg het bloemmengsel in delen toe en mix verder op de laagste stand. Meng de hazelnoten en de gemberkoekjes samen met het sinaasappelsap onder het beslag.
- Vet 6 tulbandvormpjes in met boter en bestuif met bloem. Giet het beslag in de vorm en strijk het oppervlak glad met een spatel. Zet ongeveer 50 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
- Breng de room tot net onder het kookpunt. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat even afkoelen en giet vervolgens over de cakejes. Werk eventueel nog af met extra gehakte hazelnoten.