De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Chocolade tulbandcake

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem180 g g
Bakpoeder Bakpoeder2 tl tl
Boter Boter
(gesmolten)
170 g g
Hazelnoten Hazelnoot
(grofgehakt)
100 g g
Gemberkoekjes Gemberkoekjes
(grofgehakt)
50 g g
Eieren Ei3
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze150 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker12 g g
Suiker Suiker200 g g
Cacaopoeder Cacaopoeder60 g g
Sinaasappelsap Sinaasappelsap80 ml ml
Pure chocolade Pure chocolade250 g g
Opgeklopte room Opgeklopte room250 ml ml
Zout Zout
Boter Boter

Chocolade tulbandcake

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:05 u.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de eieren onder de yoghurt. Doe de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en een snufje zout in een andere kom.
  2. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Giet er het eimengsel al mixend bij. Voeg het bloemmengsel in delen toe en mix verder op de laagste stand. Meng de hazelnoten en de gemberkoekjes samen met het sinaasappelsap onder het beslag.
  3. Vet 6 tulbandvormpjes in met boter en bestuif met bloem. Giet het beslag in de vorm en strijk het oppervlak glad met een spatel. Zet ongeveer 50 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  4. Breng de room tot net onder het kookpunt. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat even afkoelen en giet vervolgens over de cakejes. Werk eventueel nog af met extra gehakte hazelnoten.