Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor het deeg:
Melk Melk | 250 ml ml | |
Gedroogde gist Gedroogde gist | 7 g g | |
Suiker Suiker | 100 g g | |
Zout Zout | 0,5 tl tl | |
Eieren Ei | 1 | |
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 100 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 550 g g |
Voor de vulling:
Boter Boter | 100 g g | |
Suiker Suiker | 70 g g | |
Pure chocolade
Pure chocolade (fijngehakt) | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocoladebuns
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Zeef de bloem en voeg er de droge gist aan toe.
- Meng de suiker met het zout, het ei, de boter en voeg het bloemmengsel toe.
- Giet er al roerend de melk bij.
- Eenmaal alle bloem opgenomen is, begin je met je handen te kneden. Kneed ongeveer 5 minuten tot je een kleverig en soepel deeg verkrijgt. Mocht het deeg te vochtig zijn, voeg dan nog wat bloem toe
- Leg de deegbal in een kom, dek af met een propere en licht vochtige handdoek en laat, op een warme plaats, 1 uur rijzen.
- Meng voor de vulling de boter met de suiker.
- Bestuif een proper werkvlak royaal met bloem. Rol het deeg met behulp van een deegrol uit tot een grote rechthoek van ongeveer 50 op 35 cm. Bestrijk het deeg met de vulling en besprenkel met de chocolade. Rol het voorzichtig maar strak naar je toe. Snijd de dikke worst in stukken van ongeveer 4 cm.
- Beboter een rond of vierkant bakblik en schik de deegrolletjes erin. Zorg dat ze elkaar niet raken zodat ze nog wat ruimte hebben om te rijzen.
- Zet het bakblik afgedekt met folie 2 uur op een warme plaats of een nacht in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bak de buns in 25 à 30 minuten goudbruin. Dek de bakvorm na 20 minuten af met aluminiumfolie mocht de bovenkant te snel bruinen.