
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pure chocolade Pure chocolade | 200 g g | |
Bananen Banaan | 3 | |
Walnoten
Walnoten (fijngehakt) | 50 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 130 g g | |
Cacaopoeder Cacaopoeder | 30 g g | |
Water
Water (kokend) | 200 ml ml | |
Suiker Suiker | 125 g g | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 50 ml ml | |
Eieren Ei | 1 | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocoladecake met banaan
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de bananen en prak 2 bananen tot puree. Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met het cacaopoeder in een kom. Giet er het kokend water over en laat de chocolade smelten. Meng door elkaar.
- Voeg het ei en de olie toe en meng goed. Voeg de suiker, de bloem, het bakpoeder, de noten en de geprakte banaan toe en meng tot een egale massa.
- Smeer een bakvorm in met wat boter, bestuif met bloem en giet er het beslag in. Snijd de resterende banaan in stukken en halveer.
- Beleg de cake met gehalveerde stukjes banaan. Zet 1 uur in de oven en laat daarna volledig afkoelen.