De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Chocoladecake met banaan

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pure chocolade Pure chocolade200 g g
Bananen Banaan3
Walnoten Walnoten
(fijngehakt)
50
Tarwebloem Tarwebloem130 g g
Cacaopoeder Cacaopoeder30 g g
Water Water
(kokend)
200 ml ml
Suiker Suiker125 g g
Zonnebloemolie Zonnebloemolie50 ml ml
Eieren Ei1
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Boter Boter

Chocoladecake met banaan

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(13)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de bananen en prak 2 bananen tot puree. Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met het cacaopoeder in een kom. Giet er het kokend water over en laat de chocolade smelten. Meng door elkaar.
  2. Voeg het ei en de olie toe en meng goed. Voeg de suiker, de bloem, het bakpoeder, de noten en de geprakte banaan toe en meng tot een egale massa.
  3. Smeer een bakvorm in met wat boter, bestuif met bloem en giet er het beslag in. Snijd de resterende banaan in stukken en halveer.
  4. Beleg de cake met gehalveerde stukjes banaan. Zet 1 uur in de oven en laat daarna volledig afkoelen.