Chocoladecake met notenglazuur

Chocoladecake met notenglazuur
MoeilijkheidGemiddeld
Koken1:30 u

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schep de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout onder elkaar in een grote kom. Meng de boter en suiker onder elkaar tot een smeuïge massa. Voeg er al roerend en één per één de eieren aan toe.

  3. Smelt de chocolade en spatel onder het botermengsel. Schep er ook de bloem onder. Warm het water op en giet geleidelijk aan bij het beslag. Verdeel het beslag over twee springvormen en bak 45 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

  4. Maak het notenglazuur. Klop de eiwitten op met de suiker. Smelt de boter en spatel geleidelijk aan onder het eiwitschuim. Voeg ook de noten toe, maar hou een deel apart voor de afwerking. Laat het beslag even opstijven in de koelkast.

  5. Snij elke cake horizontaal in drieën en bestrijk elke laag met notenglazuur. Leg de lagen voorzichtig op elkaar en bestrijk ook de bovenkant van de cake met notenglazuur. Werk de cake af met de apart gehouden noten.