
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 400 g g | |
Cacaopoeder Cacaopoeder | 10 el el | |
Bakpoeder Bakpoeder | 2 tl tl | |
Zout Zout | 1 tl tl | |
Boter Boter | 250 g g | |
Suiker Suiker | 400 g g | |
Eieren Ei | 6 | |
Chocolade naar keuze Chocolade naar keuze | 120 g g | |
Water Water | 30 cl cl |
Voor het notenglazuur
Eiwitten Eiwit | 8 | |
Suiker Suiker | 460 g g | |
Boter Boter | 140 g g | |
Noten
Noten (gehakt) | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocoladecake met notenglazuur
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schep de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout onder elkaar in een grote kom. Meng de boter en suiker onder elkaar tot een smeuïge massa. Voeg er al roerend en één per één de eieren aan toe.
- Smelt de chocolade en spatel onder het botermengsel. Schep er ook de bloem onder. Warm het water op en giet geleidelijk aan bij het beslag. Verdeel het beslag over twee springvormen en bak 45 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
- Maak het notenglazuur. Klop de eiwitten op met de suiker. Smelt de boter en spatel geleidelijk aan onder het eiwitschuim. Voeg ook de noten toe, maar hou een deel apart voor de afwerking. Laat het beslag even opstijven in de koelkast.
- Snij elke cake horizontaal in drieën en bestrijk elke laag met notenglazuur. Leg de lagen voorzichtig op elkaar en bestrijk ook de bovenkant van de cake met notenglazuur. Werk de cake af met de apart gehouden noten.