Chocoladecake met sinaasappel

Chocoladecake met sinaasappel
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:00 u

Voorbereiding

    1. Beboter en bebloem een tulbandvorm. Verwarm de oven voor op 160°C.

    2. Mix de boter met de suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en mix glad.

    Zeef de bloem met het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout en spatel voorzichtig onder het botermengsel.

    Spatel er nu ook het sinaasappelsap en -rasp onder. Schep het beslag in de vorm en zet 75 minuten in de oven.

    3.Laat de cake na het bakken 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal hem daarna uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen.

    4. Smelt ondertussen de witte chocolade in de microgolfoven. Schep het in een spuitzakje met kleine mond en spuit op een met bakpapier bekleed bord kleine hartjes.

    Laat ze opstijven in de koelkast. Breng voor de ganache de room aan de kook. Zet het vuur uit en smelt er de pure chocolade in. Roer goed om. Laat het mengsel lauw worden en roer er dan de boter onder.

    Zet de cake met het rooster op een bakplaat en giet er de ganache over. Versier de bovenkant met de witte chocoladehartjes en laat de ganache rustig opstijven in de koelkast.