Chocolademousse met een touche van koffie

Chocolademousse met een touche van koffie
MoeilijkheidMakkelijk
Koken15 min

Voorbereiding

  1. Hak de chocolade grof. Laat hem smelten in een warm waterbad of de magnetron. Meng de cognac met de espresso en voeg bij de gesmolten chocolade. Roer glad.

  2. Splits de eieren. Klop de eidooiers wit-schuimig met de helft van de suiker.

  3. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.

  4. Meng de dooiers met de gesmolten chocolade. Spatel eerst de slagroom en dan de eiwitsneeuw luchtig door de chocolademassa.

  5. Verdeel de mousse over de glaasjes of kommetjes. Laat afgedekt minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  6. Smelt de chocolade au bain-marie. Schep dit in een spuitzakje met kleine mond en spuit op een stuk bakpapier kerstboompjes van de chocolade. Je kan op voorhand met potlood op het bakpapier boompjes tekenen. Laat de boompjes hard worden in de koelkast.

  7. Werk net voor het opdienen af met de chocolade kerstboompjes.