
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
voor de kerstboompjes
Pure chocolade Pure chocolade | 150 - 200 |
Pure chocolade
Pure chocolade (min. 70% cacao) | 150 g g | |
Cognac Cognac | 2 cl cl | |
Koffie
Koffie (espresso) | 20 ml ml | |
Eieren Ei | 2 | |
Suiker Suiker | 40 g g | |
Opgeklopte room
Opgeklopte room (min. 30% vetgehalte) | 75 ml ml | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 8 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocolademousse met een touche van koffie
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Hak de chocolade grof. Laat hem smelten in een warm waterbad of de magnetron. Meng de cognac met de espresso en voeg bij de gesmolten chocolade. Roer glad.
- Splits de eieren. Klop de eidooiers wit-schuimig met de helft van de suiker.
- Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
- Meng de dooiers met de gesmolten chocolade. Spatel eerst de slagroom en dan de eiwitsneeuw luchtig door de chocolademassa.
- Verdeel de mousse over de glaasjes of kommetjes. Laat afgedekt minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Schep dit in een spuitzakje met kleine mond en spuit op een stuk bakpapier kerstboompjes van de chocolade. Je kan op voorhand met potlood op het bakpapier boompjes tekenen. Laat de boompjes hard worden in de koelkast.
- Werk net voor het opdienen af met de chocolade kerstboompjes.