
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pure chocolade Pure chocolade | 100 g g | |
Kikkererwtenvocht
Kikkererwtenvocht (150 ml = vocht van 1 blik van 400 g, op kamertemperatuur) | 150 ml ml | |
Suiker Suiker | 3 el el | |
Citroensap Citroensap | 2 tl tl | |
Frambozen Framboos | ||
Noten
Noten (gehakt) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocolademousse op basis van aquafaba
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Breek de chocolade in kleine stukken en laat au bain-marie smelten. Laat de chocolade tot kamertemperatuur afkoelen.
- Klop ondertussen in een staande mixer of met een handmixer het kikkererwtenvocht samen met het citroensap op tot schuimpieken. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg na 4 minuten geleidelijk aan de suiker toe en mix verder tot je een stevig geheel hebt.
- Meng de opgeklopte aquafaba in verschillende keren, voorzichtig, onder de gesmolten chocolade. Roer zeker niet te lang, anders meng je er de lucht uit.
- Verdeel de chocolademousse over potjes en zet minstens een uur, maar idealiter een nacht, in de koelkast.
- Werk eventueel af met frambozen of gehakte noten.