De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Chocolademousse op basis van aquafaba

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pure chocolade Pure chocolade100 g g
Kikkererwtenvocht Kikkererwtenvocht
(150 ml = vocht van 1 blik van 400 g, op kamertemperatuur)
150 ml ml
Suiker Suiker3 el el
Citroensap Citroensap2 tl tl
Frambozen Framboos
Noten Noten
(gehakt)

Chocolademousse op basis van aquafaba

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(10)

Bereiding

  1. Breek de chocolade in kleine stukken en laat au bain-marie smelten. Laat de chocolade tot kamertemperatuur afkoelen.
  2. Klop ondertussen in een staande mixer of met een handmixer het kikkererwtenvocht samen met het citroensap op tot schuimpieken. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg na 4 minuten geleidelijk aan de suiker toe en mix verder tot je een stevig geheel hebt.
  3. Meng de opgeklopte aquafaba in verschillende keren, voorzichtig, onder de gesmolten chocolade. Roer zeker niet te lang, anders meng je er de lucht uit.
  4. Verdeel de chocolademousse over potjes en zet minstens een uur, maar idealiter een nacht, in de koelkast.
  5. Werk eventueel af met frambozen of gehakte noten.