De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Chocoladetaart met Conferenceperen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Peren Peer
(Conference & geschild, in partjes)
2
Tarwebloem Tarwebloem250 g g
Boter Boter250 g g
Suiker Suiker250 g g
Eieren Ei3
Bakpoeder Bakpoeder0,5 tl tl
Cacaopoeder Cacaopoeder4 el el
Pure chocolade Pure chocolade125 g g
Poedersuiker Poedersuiker
(uit eigen keuken)

Voor de bakvorm

Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Boter Boter20 g g

Chocoladetaart met Conferenceperen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Klop de zachte boter met de suiker tot een glad mengsel. Voeg stuk voor stuk de eierdooiers toe.
  3. Klop de eiwitten stijf. Meng de gezeefde bloem met het bakpoeder door het botermengsel. Schep er voorzichtig het eiwit onder. Voeg het cacaopoeder toe en schep om.
  4. Smelt de chocolade in de microgolf, laat wat afkoelen en meng onder het deeg.
  5. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde taartvorm van 28cm. Schik de partjes peer met de punten naar boven op het beslag.
  6. Zet 45 à 50 minuten in de oven. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

TIP: Vervang de poedersuiker door geraspte chocolade.