Chocoladetaart met mascarpone

Chocoladetaart met mascarpone
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vet 3 cakevormen met een doorsnede van 20 cm in met boter.

  3. Klop boter en suiker romig. Voeg eieren, bloem en bakpoeder toe en meng goed.

  4. Meng in een andere kom de cacao met 5 el kokend water. Giet bij het cakebeslag en meng goed. Verdeel het beslag over de cakevormen en zet 25 minuten in de oven.

  5. Meng de mascarpone met de vanillesuiker en sinaasappelrasp. Smeer een laag mascarponevulling op de onderste cakelaag en rasp er een laag pure en witte chocolade over.

  6. Leg hier de tweede cakelaag op en herhaal. Eindig met de derde laag. Smelt de chocolade en besmeer er de bovenkant van de taart mee. Bestrooi met extra geraspte chocolade.