
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 300 g g | ||
Suiker Suiker | 300 g g | ||
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 300 g g | ||
Eieren Ei | 4 | ||
Cacaopoeder Cacaopoeder | 5 el el | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 3 tl tl | ||
Mascarpone Mascarpone | 400 g g | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 8 g g | ||
Sinaasappels
Sinaasappel (geraspte schil ) | 1 | ||
Pure chocolade Pure chocolade | 200 g g | ||
Witte chocolade Witte chocolade | 200 g g | ||
Smeltchocolade Smeltchocolade | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChocoladetaart met mascarpone
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet 3 cakevormen met een doorsnede van 20 cm in met boter.
- Klop boter en suiker romig. Voeg eieren, bloem en bakpoeder toe en meng goed.
- Meng in een andere kom de cacao met 5 el kokend water. Giet bij het cakebeslag en meng goed. Verdeel het beslag over de cakevormen en zet 25 minuten in de oven.
- Meng de mascarpone met de vanillesuiker en sinaasappelrasp. Smeer een laag mascarponevulling op de onderste cakelaag en rasp er een laag pure en witte chocolade over.
- Leg hier de tweede cakelaag op en herhaal. Eindig met de derde laag. Smelt de chocolade en besmeer er de bovenkant van de taart mee. Bestrooi met extra geraspte chocolade.