
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 300 g g | |
Suiker Suiker | 300 g g | |
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 300 g g | |
Eieren Ei | 4 | |
Cacaopoeder Cacaopoeder | 5 el el | |
Bakpoeder Bakpoeder | 3 tl tl | |
Mascarpone Mascarpone | 400 g g | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 8 g g | |
Sinaasappels
Sinaasappel (geraspte schil ) | 1 | |
Pure chocolade Pure chocolade | 200 g g | |
Witte chocolade Witte chocolade | 200 g g | |
Smeltchocolade Smeltchocolade | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocoladetaart met mascarpone
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet 3 cakevormen met een doorsnede van 20 cm in met boter.
- Klop boter en suiker romig. Voeg eieren, bloem en bakpoeder toe en meng goed.
- Meng in een andere kom de cacao met 5 el kokend water. Giet bij het cakebeslag en meng goed. Verdeel het beslag over de cakevormen en zet 25 minuten in de oven.
- Meng de mascarpone met de vanillesuiker en sinaasappelrasp. Smeer een laag mascarponevulling op de onderste cakelaag en rasp er een laag pure en witte chocolade over.
- Leg hier de tweede cakelaag op en herhaal. Eindig met de derde laag. Smelt de chocolade en besmeer er de bovenkant van de taart mee. Bestrooi met extra geraspte chocolade.