De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Chocoladetaart met mascarpone

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem300 g g
Suiker Suiker300 g g
Boter Boter
(op kamertemperatuur)
300 g g
Eieren Ei4
Cacaopoeder Cacaopoeder5 el el
Bakpoeder Bakpoeder3 tl tl
Mascarpone Mascarpone400 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker8 g g
Sinaasappels Sinaasappel
(geraspte schil )
1
Pure chocolade Pure chocolade200 g g
Witte chocolade Witte chocolade200 g g
Smeltchocolade Smeltchocolade200 g g

Chocoladetaart met mascarpone

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet 3 cakevormen met een doorsnede van 20 cm in met boter.
  3. Klop boter en suiker romig. Voeg eieren, bloem en bakpoeder toe en meng goed.
  4. Meng in een andere kom de cacao met 5 el kokend water. Giet bij het cakebeslag en meng goed. Verdeel het beslag over de cakevormen en zet 25 minuten in de oven.
  5. Meng de mascarpone met de vanillesuiker en sinaasappelrasp. Smeer een laag mascarponevulling op de onderste cakelaag en rasp er een laag pure en witte chocolade over.
  6. Leg hier de tweede cakelaag op en herhaal. Eindig met de derde laag. Smelt de chocolade en besmeer er de bovenkant van de taart mee. Bestrooi met extra geraspte chocolade.