De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Chocoladetruffels

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de truffels met pure chocolade

Pure chocolade Pure chocolade350 g g
Zout Zout
Peper Peper
Kookroom Kookroom200 g g
Cacaopoeder Cacaopoeder
(voor de afwerking)

Voor de truffels met witte chocolade

Witte chocolade Witte chocolade340 g g
Kookroom Kookroom120 g g
Muntblaadjes Muntblaadje

Chocoladetruffels

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(19)

Bereiding

Voor de truffels met pure chocolade:

  1. Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Voeg een snufje zout en een beetje peper toe. Breng de room aan de kook en giet bij de chocolade. Dek af en laat enkele minuten rusten.
  2. Roer de chocolade glad, dek af en zet in de diepvriezer om op te stijven.
  3. Rol de chocolade daarna tot bolletjes en wentel in het cacaopoeder.

Voor de truffels met witte chocolade:

  1. Hak de witte chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de room aan de kook en giet bij de chocolade. Dek af en laat enkele minuten rusten. Hak intussen een handvol muntblaadjes fijn.
  2. Roer de chocolade glad en meng er de fijngehakte munt onder. Dek af en zet in de diepvriezer om op te stijven.
  3. Rol de chocolade daarna tot bolletjes.