Chocoladetruffels

Chocoladetruffels
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

    Voor de truffels met pure chocolade:

  1. Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Voeg een snufje zout en een beetje peper toe. Breng de room aan de kook en giet bij de chocolade. Dek af en laat enkele minuten rusten.

  2. Roer de chocolade glad, dek af en zet in de diepvriezer om op te stijven.

  3. Rol de chocolade daarna tot bolletjes en wentel in het cacaopoeder.

  4. Voor de truffels met witte chocolade:

  5. Hak de witte chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de room aan de kook en giet bij de chocolade. Dek af en laat enkele minuten rusten. Hak intussen een handvol muntblaadjes fijn.

  6. Roer de chocolade glad en meng er de fijngehakte munt onder. Dek af en zet in de diepvriezer om op te stijven.

  7. Rol de chocolade daarna tot bolletjes.