
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de truffels met pure chocolade
Pure chocolade Pure chocolade | 350 g g | |
Zout Zout | ||
Peper Peper | ||
Kookroom Kookroom | 200 g g | |
Cacaopoeder
Cacaopoeder (voor de afwerking) |
Voor de truffels met witte chocolade
Witte chocolade Witte chocolade | 340 g g | |
Kookroom Kookroom | 120 g g | |
Muntblaadjes Muntblaadje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocoladetruffels
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de truffels met pure chocolade:
- Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Voeg een snufje zout en een beetje peper toe. Breng de room aan de kook en giet bij de chocolade. Dek af en laat enkele minuten rusten.
- Roer de chocolade glad, dek af en zet in de diepvriezer om op te stijven.
- Rol de chocolade daarna tot bolletjes en wentel in het cacaopoeder.
Voor de truffels met witte chocolade:
- Hak de witte chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de room aan de kook en giet bij de chocolade. Dek af en laat enkele minuten rusten. Hak intussen een handvol muntblaadjes fijn.
- Roer de chocolade glad en meng er de fijngehakte munt onder. Dek af en zet in de diepvriezer om op te stijven.
- Rol de chocolade daarna tot bolletjes.