De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Chocoladetulband

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem315 g g
Cacaopoeder Cacaopoeder115 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Zout Zout1 tl tl
Melk Melk120 ml ml
Zure room Zure room115 g g
Boter Boter225 g g
Suiker Suiker300 g g
Eieren Ei4
Vanille-extract Vanille-extract1 tl tl

Chocoladetulband

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom en zet het mengsel opzij. Meng de melk en de zure room in een kom en zet ook dit opzij.
  2. Klop de boter samen met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe, daarna het vanillearoma. Klop en meng tussendoor steeds goed.
  3. Voeg afgewisseld het melk- en bloemmengsel beetje bij beetje toe.
  4. Vet een tulbandvorm goed in en schep er het beslag in. Bak de cake ongeveer 1 uur. Check even met een satéprikker: de cake is klaar wanneer deze er schoon uitkomt. Laat de cake minstens 30 minuten afkoelen voor je hem uit het bakblik verwijdert.