Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 315 g g | |
Cacaopoeder Cacaopoeder | 115 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Zout Zout | 1 tl tl | |
Melk Melk | 120 ml ml | |
Zure room Zure room | 115 g g | |
Boter Boter | 225 g g | |
Suiker Suiker | 300 g g | |
Eieren Ei | 4 | |
Vanille-extract Vanille-extract | 1 tl tl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChocoladetulband
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom en zet het mengsel opzij. Meng de melk en de zure room in een kom en zet ook dit opzij.
- Klop de boter samen met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe, daarna het vanillearoma. Klop en meng tussendoor steeds goed.
- Voeg afgewisseld het melk- en bloemmengsel beetje bij beetje toe.
- Vet een tulbandvorm goed in en schep er het beslag in. Bak de cake ongeveer 1 uur. Check even met een satéprikker: de cake is klaar wanneer deze er schoon uitkomt. Laat de cake minstens 30 minuten afkoelen voor je hem uit het bakblik verwijdert.