
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 315 g g | ||
Cacaopoeder Cacaopoeder | 115 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | ||
Zout Zout | 1 tl tl | ||
Melk Melk | 120 ml ml | ||
Zure room Zure room | 115 g g | ||
Boter Boter | 225 g g | ||
Suiker Suiker | 300 g g | ||
Eieren Ei | 4 | ||
Vanille-extract Vanille-extract | 1 tl tl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChocoladetulband
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom en zet het mengsel opzij. Meng de melk en de zure room in een kom en zet ook dit opzij.
- Klop de boter samen met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe, daarna het vanillearoma. Klop en meng tussendoor steeds goed.
- Voeg afgewisseld het melk- en bloemmengsel beetje bij beetje toe.
- Vet een tulbandvorm goed in en schep er het beslag in. Bak de cake ongeveer 1 uur. Check even met een satéprikker: de cake is klaar wanneer deze er schoon uitkomt. Laat de cake minstens 30 minuten afkoelen voor je hem uit het bakblik verwijdert.