De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Chocoladevlecht

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Chocolade naar keuze Chocolade naar keuze200 g g
Eieren Ei1
Kookroom Kookroom
Frambozen Framboos

Chocoladevlecht

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de reep chocolade in het midden van het bladerdeeg. Maak links en rechts van de chocoladereep een gelijk aantal schuine insnijdingen in het bladerdeeg. Snij de stroken ongeveer even breed.
  3. Vouw het bovenste en onderste stuk over de reep. Begin nu van boven naar beneden het deeg te vlechten: plooi de repen bladerdeeg, afwisselend links en rechts, over de chocoladereep.
  4. Klop het ei los met een beetje water. Bestrijk het bladerdeeg met dit mengsel.
  5. Bak de chocoladevlecht 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het gebak goudbruin is.
  6. Klop de room op. Serveer een stuk van de chocoladevlecht met de frambozen en de room.