Voorbereiding
- Breng de room zachtjes aan de kook.
- Zet het vuur uit en meng er de chocolade en een snuifje zout uit de molen door.
- Breng het water samen met de boter en een flinke snuif zout aan de kook.
- Verlaag het vuur en voeg in één keer de gezeefde bloem toe.
- Meng met een houten lepel de massa ongeveer 2 minuten stevig dooreen tot je een homogeen, glad deeg krijgt dat gemakkelijk van de bodem los komt. Haal het deeg van het vuur en doe het in een kom.
- Laat het deeg een kwartiertje afkoelen en meng er dan één voor één de eieren onder. Roer telkens stevig door tot al het vocht opgenomen is.
- Doe het deeg in de spuitzak en verwarm in een hoge kookpot 5 cm olie tot 180°C.
- Spuit slierten in de hete olie en bak rondom rond goudbruin.
- Zet een diep bord met de suiker klaar en meng de churros van zodra ze uit de olie komen onmiddellijk door de suiker. Zo blijft het suikerlaagje mooi plakken.
- Serveer ze warm samen met de chocoladesaus.
Voor de chocoladesaus
Voor de churros