Citroen-ananaslimonade

Citroen-ananaslimonade
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Voor de gekonfijte ananas:Schil de ananas en verwijder het harde hart. Snijd het vruchtvlees in gelijke partjes. Smelt de boter ’noisette’ in een koekenpan en bak er de ananas in aan, kruid met de zwarte peper. Voeg er de honing en het citroensap bij en laat zacht inkoken en karamelliseren.

  2. Doe de ingrediënten voor de basis (behalve de munt) in een sauspan en kook op. Giet op de munttakjes en laat afkoelen. Giet door een zeef.

  3. Giet de basis in een schenkkan en giet er het spuitwater bij.

  4. Doe wat ijsblokjes, enkele stukjes gekonfijte ananas en wat ananassap in een glas en vul aan met de limonade.

  5. TIP: Serveer bij de koekjestaart met gekonfijte ananas.