
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Spuitwater Spuitwater | 1 l l |
Voor de basis
Water Water | 1 dl dl | ||
Citroenen
Citroen (geperst en geraspt) | 4 | ||
Suiker Suiker | 200 g g | ||
Munt Munt | 6 takjes takje |
Voor de gekonfijte ananas
Ananassen Ananas | 1 | ||
Boter Boter | 100 g g | ||
Vloeibare honing Vloeibare honing | 1 dl dl | ||
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCitroen-ananaslimonade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Voor de gekonfijte ananas:Schil de ananas en verwijder het harde hart. Snijd het vruchtvlees in gelijke partjes. Smelt de boter ’noisette’ in een koekenpan en bak er de ananas in aan, kruid met de zwarte peper. Voeg er de honing en het citroensap bij en laat zacht inkoken en karamelliseren.
- Doe de ingrediënten voor de basis (behalve de munt) in een sauspan en kook op. Giet op de munttakjes en laat afkoelen. Giet door een zeef.
- Giet de basis in een schenkkan en giet er het spuitwater bij.
- Doe wat ijsblokjes, enkele stukjes gekonfijte ananas en wat ananassap in een glas en vul aan met de limonade.
TIP: Serveer bij de koekjestaart met gekonfijte ananas.