De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Citroen-ananaslimonade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Spuitwater Spuitwater1 l l

Voor de basis

Water Water1 dl dl
Citroenen Citroen
(geperst en geraspt)
4
Suiker Suiker200 g g
Munt Munt6 takjes takje

Voor de gekonfijte ananas

Ananassen Ananas1
Boter Boter100 g g
Vloeibare honing Vloeibare honing1 dl dl
Citroenen Citroen
(geperst)
1
Peper Peper

Citroen-ananaslimonade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(10)

Bereiding

  1. Voor de gekonfijte ananas:Schil de ananas en verwijder het harde hart. Snijd het vruchtvlees in gelijke partjes. Smelt de boter ’noisette’ in een koekenpan en bak er de ananas in aan, kruid met de zwarte peper. Voeg er de honing en het citroensap bij en laat zacht inkoken en karamelliseren.
  2. Doe de ingrediënten voor de basis (behalve de munt) in een sauspan en kook op. Giet op de munttakjes en laat afkoelen. Giet door een zeef.
  3. Giet de basis in een schenkkan en giet er het spuitwater bij.
  4. Doe wat ijsblokjes, enkele stukjes gekonfijte ananas en wat ananassap in een glas en vul aan met de limonade.

TIP: Serveer bij de koekjestaart met gekonfijte ananas.