
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Suiker Suiker | 350 g g | |
Boter Boter | 250 g g | |
Citroenen
Citroen (geraspt) | 1 | |
Eieren Ei | 4 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 320 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Melk Melk | 20 cl cl | |
Citroensap Citroensap | 10 cl cl | |
Blauwe bessen Blauwe bes | 300 g g |
Voor de ricottacrème
Ricotta Ricotta | 150 g g | |
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 10 cl cl | |
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 160 g g | |
Suiker Suiker | 400 g g | |
Citroensap Citroensap | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCitroencake met blauwe bessen en ricottacrème
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de suiker, de boter en de geraspte citroenschil 5 minuten onder elkaar in een keukenrobot. Voeg één voor één de eieren toe. Schep de bloem en het bakpoeder onder elkaar en spatel onder het beslag. Roer de melk en het citroensap onder elkaar en voeg eveneens toe aan het beslag, samen met de blauwe bessen.
- Schep het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm en bak 40 minuten in de oven. Laat de cake daarna afkoelen.
- Maak de ricottacrème:Meng de ricotta, de half opgeklopte room, de boter, de suiker en het citroensap onder elkaar tot een luchtige crème.
- Snij de cake horizontaal doormidden en bestrijk de onderste helft met ricottacrème. Leg er de bovenste helft op en werk de cake af met de rest van de ricottacrème. Laat de cake voor het serveren opstijven in de koelkast.
ONZE WIJNTIP: Muscat de Rivesaltes AOP, 2014