De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Citroencake met blauwe bessen en ricottacrème

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Suiker Suiker350 g g
Boter Boter250 g g
Citroenen Citroen
(geraspt)
1
Eieren Ei4
Tarwebloem Tarwebloem320 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Melk Melk20 cl cl
Citroensap Citroensap10 cl cl
Blauwe bessen Blauwe bes300 g g

Voor de ricottacrème

Ricotta Ricotta150 g g
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)10 cl cl
Boter Boter
(op kamertemperatuur)
160 g g
Suiker Suiker400 g g
Citroensap Citroensap2 el el

Citroencake met blauwe bessen en ricottacrème

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de suiker, de boter en de geraspte citroenschil 5 minuten onder elkaar in een keukenrobot. Voeg één voor één de eieren toe. Schep de bloem en het bakpoeder onder elkaar en spatel onder het beslag. Roer de melk en het citroensap onder elkaar en voeg eveneens toe aan het beslag, samen met de blauwe bessen.
  3. Schep het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm en bak 40 minuten in de oven. Laat de cake daarna afkoelen.
  4. Maak de ricottacrème:Meng de ricotta, de half opgeklopte room, de boter, de suiker en het citroensap onder elkaar tot een luchtige crème.
  5. Snij de cake horizontaal doormidden en bestrijk de onderste helft met ricottacrème. Leg er de bovenste helft op en werk de cake af met de rest van de ricottacrème. Laat de cake voor het serveren opstijven in de koelkast.

ONZE WIJNTIP: Muscat de Rivesaltes AOP, 2014