Citroencake met blauwe bessen en ricottacrème

Citroencake met blauwe bessen en ricottacrème
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:15 u

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng de suiker, de boter en de geraspte citroenschil 5 minuten onder elkaar in een keukenrobot. Voeg één voor één de eieren toe. Schep de bloem en het bakpoeder onder elkaar en spatel onder het beslag. Roer de melk en het citroensap onder elkaar en voeg eveneens toe aan het beslag, samen met de blauwe bessen.

  3. Schep het beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm en bak 40 minuten in de oven. Laat de cake daarna afkoelen.

  4. Maak de ricottacrème:Meng de ricotta, de half opgeklopte room, de boter, de suiker en het citroensap onder elkaar tot een luchtige crème.

  5. Snij de cake horizontaal doormidden en bestrijk de onderste helft met ricottacrème. Leg er de bovenste helft op en werk de cake af met de rest van de ricottacrème. Laat de cake voor het serveren opstijven in de koelkast.

  6. ONZE WIJNTIP: Muscat de Rivesaltes AOP, 2014