
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | ||
Platte kaas
Platte kaas (romig) | 250 g g | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Bosbessenconfituur Bosbessenconfituur |
Voor de lemon curd (die moet in de taart):
Citroenen Citroen | 2 | ||
Boter Boter | 150 g g | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Suiker Suiker | 125 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCitroenkaastaart met bosvruchten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Rol het vel of bladerdeeg uit in een bakvorm van +/- 25 cm. Prik er enkele gaatjes in en bak blind voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal de vorm uit de oven en laat even afkoelen.
- Pers twee citroenen uit en verwarm het sap samen met 150 gram boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is. Klop ondertussen met een garde in een kom twee eieren met 125 gram witte suiker lobbig. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op een laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken.
- Doe de platte kaas in een kom en meng de lemon curd eronderdoor. Klop twee eieren los en voeg het mengsel bij de platte kaas en curd. Meng er ook de blauwe bessen onder. Neem de afgekoelde bodem er terug bij en besmeer met (versgemaakte) bosbessenconfituur. Werk af met het plattekaasmengsel. Zet de taart in een voorverwarmde oven van 180°C en bak voor +/- 35 minuten.
Recept geïnspireerd door Ine & Michiel, Soul Seekers, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!