
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 450 g g | ||
Rijst Rijst | 350 g g | ||
Witte wijn Witte wijn | 20 cl cl | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 1 l l | ||
Citroenen Citroen | 2 | ||
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | |||
Boter Boter | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCitroenrijst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de groentebouillon en hou een klein vuurtje onder de pan.
- Smelt een klontje boter en wat olijfolie in een grote, stevige pan. Fruit de sjalotjes tot ze glazig zijn en doe er dan de rijst bij. Laat de rijst een paar minuten bakken tot de korreltjes een voor een mooi glanzen. Giet de wijn en het sap van de helft van de citroenen erbij en wacht tot het vocht volledig is weggekookt om de rijst net onder de bouillon te zetten. Roer geregeld zodat de rijst niet aanbakt en blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is.
- Zet een grillpan op het vuur en snij de overgebleven citroenen in de lengte in 4 partjes. Leg de partjes in de hete grillpan tot ze zwarte strepen hebben. Zet ze even aan de kant.
- Roer de blaadjes spinazie door de gare risotto gevolgd door een paar klontjes boter en geraspte Parmigiano Reggiano naar smaak.
- Bestrooi de risotto met wat citroenzeste en serveer er de citroenpartjes bij.
Recept geïnspireerd doorMadame Zsazsa, Green Cheef, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!