De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Citroenrijst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Bladspinazie Bladspinazie450 g g
Rijst Rijst350 g g
Witte wijn Witte wijn20 cl cl
Groentebouillon Groentebouillon1 l l
Citroenen Citroen2
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Citroenrijst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(8)

Bereiding

  1. Verwarm de groentebouillon en hou een klein vuurtje onder de pan.
  2. Smelt een klontje boter en wat olijfolie in een grote, stevige pan. Fruit de sjalotjes tot ze glazig zijn en doe er dan de rijst bij. Laat de rijst een paar minuten bakken tot de korreltjes een voor een mooi glanzen. Giet de wijn en het sap van de helft van de citroenen erbij en wacht tot het vocht volledig is weggekookt om de rijst net onder de bouillon te zetten. Roer geregeld zodat de rijst niet aanbakt en blijf bouillon toevoegen tot de rijst gaar is.
  3. Zet een grillpan op het vuur en snij de overgebleven citroenen in de lengte in 4 partjes. Leg de partjes in de hete grillpan tot ze zwarte strepen hebben. Zet ze even aan de kant.
  4. Roer de blaadjes spinazie door de gare risotto gevolgd door een paar klontjes boter en geraspte Parmigiano Reggiano naar smaak.
  5. Bestrooi de risotto met wat citroenzeste en serveer er de citroenpartjes bij.

Recept geïnspireerd doorMadame Zsazsa, Green Cheef, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!