
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter
Boter (+ om in te vetten) | 75 g g | |
Suiker Suiker | 180 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 180 g g | |
Citroenen
Citroen (+ enkele schijfjes om af te werken) | 1 | |
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 100 ml ml | |
Eieren Ei | 4 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCitroentaart à la Française
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed de bloem, de boter, 2/3 van de suiker en 1 ei tot een stevige deegbal.
- Vet een taart- of quichevorm in, bestuif met bloem en verdeel er het deeg over. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de oven goudbruin.
- Rasp de citroen en knijp het sap uit in een kom. Klop er de resterende eieren, de suiker, de room en 3 el bloem onder. Haal de taartvorm uit de oven en giet er het mengsel in. Bak nog eens 20 minuten in de oven tot dat de vulling stevig is. Laat de taart op een rooster afkoelen. Werk af met een schijfje citroen.