De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Citroentaart à la Française

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter
(+ om in te vetten)
75 g g
Suiker Suiker180 g g
Tarwebloem Tarwebloem180 g g
Citroenen Citroen
(+ enkele schijfjes om af te werken)
1
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)100 ml ml
Eieren Ei4

Citroentaart à la Française

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed de bloem, de boter, 2/3 van de suiker en 1 ei tot een stevige deegbal.
  2. Vet een taart- of quichevorm in, bestuif met bloem en verdeel er het deeg over. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de oven goudbruin.
  3. Rasp de citroen en knijp het sap uit in een kom. Klop er de resterende eieren, de suiker, de room en 3 el bloem onder. Haal de taartvorm uit de oven en giet er het mengsel in. Bak nog eens 20 minuten in de oven tot dat de vulling stevig is. Laat de taart op een rooster afkoelen. Werk af met een schijfje citroen.