De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Citroentaartjes in een glaasje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de lemon curd:

Citroenen Citroen
(zeste )
2
Citroensap Citroensap130 ml ml
Suiker Suiker200 g g
Boter Boter
(ongezouten)
125 g g
Eieren Ei
(volledig losgeklopt)

Voor de bodem en de afwerking:

Eieren Ei3
Suiker Suiker90 g g
Droge koekjes Droge koekjes
(boterkoekjes, digestivekoekjes ...))
6

Citroentaartjes in een glaasje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(69)

Bereiding

  1. Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap om velletjes en pitjes te verwijderen.
  2. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. Dit recept maak je au bain-marie. Zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog. Laat de ingrediënten in de kom langzaam smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
  3. Als alle boter gesmolten is, voeg je het citroensap toe. Roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe. Nu is het een kwestie van geduld. Hou wel goed in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit.
  4. Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft, is hij klaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  5. Klop de eiwitten rustig op en voeg geleidelijk aan de fijne suiker toe tot ze stevig zijn. Doe de opgeklopte eiwitten in een spuitzak.
  6. Doe ook de lemoncurd in een spuitzak.
  7. Verkruimel de koekjes en verdeel de helft over de glaasje. Spuit hierboven een laagje lemoncurd, dan een laagje meringue, opnieuw een laagje koekjes, een laagje lemoncurd en eindig met een laagje meringue.
  8. Brand indien mogelijk de meringue bovenaan een beetje af met een klein gasbrandertje.