Consommé met pesto van zongedroogde tomaten en kwarteleitjes

Consommé met pesto van zongedroogde tomaten en kwarteleitjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:25 u

Voorbereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender, giet er een scheut olijfolie bij en mix glad. Zet koel. Kook de kwarteleitjes hard.

  2. Snij de kip in stukken en leg ze in een diepe pan. Giet er het water bij en voeg wortel, prei, ui, peterselie en tijm toe. Kruid flink met peper en zout. Breng aan de kook en laat minstens 1 uur op een zacht vuur pruttelen. Schep het schuim af.

  3. Haal de kip uit de bouillon. Giet de bouillon door een fijne zeef of door een katoenen doek. Pel de kwarteleitjes en snij ze in twee. Bak de groenten voor de garnering kort aan in wat olijfolie.

  4. Schep de consommé in diepe borden. Werk af met de beetgare groentjes, pesto en een kwarteleitje. Geef er de pesto bij.

  5. Maak met het overige kippenvlees een heerlijk kipslaatje of verwerk de restjes in een vol-au-vent.