Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Braadkippen Braadkip | 1 | |
Water Water | 3 l l | |
Wortelen
Wortel (grof gesneden ) | 1 | |
Preistengels
Preistengel (grof gesneden) | 1 | |
Uien
Ui (grof gesneden ) | 1 | |
Peterselie Peterselie | 2 takjes takje | |
Tijm Tijm | 2 takjes takje | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de pesto
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat | 100 g g | |
Pijnboompitten Pijnboompitten | 20 g g | |
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt ) | 50 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 0,5 | |
Basilicum Basilicum | takjes takje |
Voor de garnering
Wortelen
Wortel (in julienne ) | 1 | |
Preiwitten
Preiwit (in julienne ) | ||
Lente-uitjes
Lente-ui (in schuine ringen ) | 2 | |
Kwarteleitjes Kwarteleitje | 4 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listConsommé met pesto van zongedroogde tomaten en kwarteleitjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender, giet er een scheut olijfolie bij en mix glad. Zet koel. Kook de kwarteleitjes hard.
- Snij de kip in stukken en leg ze in een diepe pan. Giet er het water bij en voeg wortel, prei, ui, peterselie en tijm toe. Kruid flink met peper en zout. Breng aan de kook en laat minstens 1 uur op een zacht vuur pruttelen. Schep het schuim af.
- Haal de kip uit de bouillon. Giet de bouillon door een fijne zeef of door een katoenen doek. Pel de kwarteleitjes en snij ze in twee. Bak de groenten voor de garnering kort aan in wat olijfolie.
- Schep de consommé in diepe borden. Werk af met de beetgare groentjes, pesto en een kwarteleitje. Geef er de pesto bij.
Maak met het overige kippenvlees een heerlijk kipslaatje of verwerk de restjes in een vol-au-vent.