De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Consommé met pesto van zongedroogde tomaten en kwarteleitjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Braadkippen Braadkip1
Water Water3 l l
Wortelen Wortel
(grof gesneden )
1
Preistengels Preistengel
(grof gesneden)
1
Uien Ui
(grof gesneden )
1
Peterselie Peterselie2 takjes takje
Tijm Tijm2 takjes takje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de pesto

Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat100 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten20 g g
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt )
50 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook0,5
Basilicum Basilicum takjes takje

Voor de garnering

Wortelen Wortel
(in julienne )
1
Preiwitten Preiwit
(in julienne )
Lente-uitjes Lente-ui
(in schuine ringen )
2
Kwarteleitjes Kwarteleitje4

Consommé met pesto van zongedroogde tomaten en kwarteleitjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:25 u.
(1)

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender, giet er een scheut olijfolie bij en mix glad. Zet koel. Kook de kwarteleitjes hard.
  2. Snij de kip in stukken en leg ze in een diepe pan. Giet er het water bij en voeg wortel, prei, ui, peterselie en tijm toe. Kruid flink met peper en zout. Breng aan de kook en laat minstens 1 uur op een zacht vuur pruttelen. Schep het schuim af.
  3. Haal de kip uit de bouillon. Giet de bouillon door een fijne zeef of door een katoenen doek. Pel de kwarteleitjes en snij ze in twee. Bak de groenten voor de garnering kort aan in wat olijfolie.
  4. Schep de consommé in diepe borden. Werk af met de beetgare groentjes, pesto en een kwarteleitje. Geef er de pesto bij.

Maak met het overige kippenvlees een heerlijk kipslaatje of verwerk de restjes in een vol-au-vent.